Sortering

HDMI splitter kopen?

2 artikelen
Filter
Sorteer
Weergave
1

HDMI splitter kopen?

Het is belangrijk om te weten waarvoor je de HDMI splitter nodig hebt. Wij krijgen regelmatig een klant die i.p.v. een HDMI splitter een HDMI Switch nog heeft. Hieronder geven wij je informatie over wat een HDMI splitter nu eigenlijk is en waarvoor je deze kunt gebruiken.

HDMI splitter

Je kunt een HDMI splitter zien als een verdeler voor je beeldschermen. De HDMI splitter zorgt ervoor dat een HDMI uitgang, denk hierbij aan het beeld van een playstation, aangesloten kan worden op meerdere HDMI ingangen. Je kunt dus met een splitter op meerdere schermen dezelfde video's of content afspelen. In het assortiment van Handyman hebben we verschillende HDMI splitters op voorraad. De volgende HDMI splitters zijn bij ons te koop:

Voorbeelden voor het gebruik van een HDMI splitter:

2-weg HDMI splitter

Dit is de simpelste HDMI splitter. Dit product heeft 1 HDMI ingang en 2 HDMI uitgangen. Voorbeeld: Je wilt een DVD tegelijk afspelen op 2 beeldschermen. Plaats de HDMI van de DVD-speler in de HDMI splitter en verbindt de twee HDMI stekkers van de tv’s met de splitter. Je kunt nu de film bekijken op 2 schermen zonder kwaliteitsverlies. 

Waar moet je opletten bij aankoop van de HDMI splitter?

Als eerste is het belangrijk om te weten hoeveel uitgangen je nodig hebt. Wil je de beelden op 2, 3 of 4 schermen uitzenden? Daarnaast is het belangrijk om op de specificaties te letten en in welke resolutie je de beelden wilt uitzenden.

Wij hopen dat het nu voor je duidelijk is welke HDMI splitter je moet kiezen. Mocht je toch nog een vraag over dit product hebben dan kun je altijd contact opnemen met onze productexpert.