Sortering

Antennekabel

Kies een eerste aansluiting

Antenne

Kies een tweede aansluiting

Antenne
Coax
icon-attribute-open
18 artikelen
Filter
Sorteer
Weergave
1

Een antennekabel (ook wel coaxkabel genoemd) gebruik je om je kabeltelevisie aan te sluiten. De kabel verbindt je tv of decoder met de aansluiting in de wand en geeft het televisiesignaal door. Dankzij de afgeschermde huls om de antennekabel wordt dit signaal beschermd tegen storingen van buitenaf. Zo heb je altijd scherp beeld zonder ruisvorming. En dat kijkt wel zo prettig! Bij het aanschaffen van een antennekabel is het belangrijk om het product zo goed mogelijk op maat te kopen. Maak je van twee korte kabels één langere, dan verlies je namelijk veel signaalkwaliteit. Daarom vind je bij Handyman coaxkabels in alle soorten en maten, bijvoorbeeld van anderhalf, 3, 5, 10, 20 of zelfs 100 meter! Daarnaast is het goed om te weten dat hoe dikker de kabel is, hoe kleiner het signaalverlies.

Aansluiten van de antennekabel

Om je antennekabel aan te sluiten op de tv of aansluitdoos heb je een connector nodig. Afhankelijk van de ruimte tussen je televisie en de muur, kies je voor een “rechte” of een “haakse" connector. De haakse aansluiting is handig voor toestellen die dicht op de muur staan of hangen, omdat de kabel zo niet ver uit de tv steekt.  Connectoren zijn verkrijgbaar in een male (M) of female (F) uitvoering. Een M connector gebruik je voor de tv. De televisie heeft namelijk een F uitgang waarop deze M uitvoering past. De aansluitdoos in de wand heeft juist een M uitgang. Hiervoor gebruik je dan ook een F connector. Eventueel kun je op deze manier ook twee antennekabels met elkaar verbinden. Je hebt dan zowel een mannetjes- als vrouwtjesuitgang nodig, en sluit deze op elkaar aan. Dit is echter af te raden, omdat hierbij altijd kwaliteit van het signaal verloren gaat. Het is om die reden beter een langere kabel te kopen wanneer de bestaande kabel te kort blijkt.

Een antennekabel bestellen? Doe dit op werkdagen voor 20:00 via Handyman.nl en je kunt morgen al genieten van haarscherp beeld op je televisie! In het weekend en op feestdagen doen we er iets langer over om je pakketje te bezorgen. Zodra je bestelling door ons verzonden is krijg je hiervan bericht. Wil je advies over een kabel of connector? Dan kun je terecht bij een van onze Handyman winkels of de klantenservice van onze webshop.