Sortering

Tulpkabel

Kies een eerste aansluiting

Tulp

Kies een tweede aansluiting

Tulp
7 artikelen
Filter
Sorteer
Weergave
1

Een tulpkabel gebruik je voor het aansluiten van audio apparatuur. Wil je bijvoorbeeld je televisie aansluiten op je home cinema set, zodat je nóg beter geluid hebt bij die spannende film? Of wil je de beat van je lievelingsmuziek versterken met een subwoofer? Dan heb je een tulpkabel nodig. Kabels die voor deze toepassing gebruikt worden, zijn ook wel bekend als RCA- of cinchkabel. In het assortiment van Handyman vind je veel van dit type aansluitkabels van ons eigen merk Scanpart. Deze universele kabels zijn geschikt voor alle Hi-Fi, dvd- en videoapparatuur. Ook kun je kiezen voor kabels van Profiq. Kabels van dit merk hebben gold-plated aansluitingen, waardoor de signaaloverdracht beter is. De lengte van de producten in ons assortiment varieert van 75 centimeter tot maar liefst 5 meter. Zo heb je nooit een te lange of juist te korte aansluitstekker. 

Hoe werkt een tulpkabel?

Het audiosignaal wordt via twee kabels van het ene naar het andere apparaat gestuurd. Aan de uiteinden van beide kabels vind je een tulp plug. De linker plug is wit, de rechter plug is rood. Omdat ook de aansluiting op het apparaat zowel een witte als een rode ingang heeft, is gemakkelijk te zien hoe de tulpkabel aangesloten moet worden. Ook gele pluggen komen voor; deze zorgen voor de overdracht van beeld.

M/F aansluiting

Iedere kabel heeft zowel aan de voor- als achterkant een aansluiting. Deze aansluiting is van het type male (M) of female (F). Met een M/M tulpkabel kun je twee apparaten rechtstreeks op elkaar aansluiten. Ben je op zoek naar een splitter of verlengkabel? Kies dan voor een product met ook een F aansluiting.

In onze Handyman winkels liggen veel tulpkabels op voorraad. Handig wanneer je deze snel in huis wilt hebben, zodat je vanavond nog van je home cinema set kunt genieten. Heb je geen tijd om naar de winkel te komen, of laat je jouw bestelling om wat voor reden dan ook liever thuis bezorgen? Bestel dan snel en gemakkelijk online. Heb je hulp nodig bij je bestelling, neem dan gerust contact op. Wij helpen je graag!