Sortering

DVI kabels kopen

Kies een eerste aansluiting

DVI

Kies een tweede aansluiting

DVI
2 artikelen
Filter
Sorteer
Weergave
1

Wat is een DVI kabel?

DVI is een afkorting voor “Digital Visual Interface”. De kabel is ontworpen in 1998 als interface tussen monitoren. Tegenwoordig is een DVI kabel echter veel breder toepasbaar en is de kabel snel aan het uitgroeien tot dé standaard voor digitale gegevensoverdracht.

Een DVI kabel verbindt moderne beeldschermen met weergave apparatuur, zoals bijvoorbeeld een PC of DVD speler. Dankzij de zeer hoge bandbreedte van de verbinding worden ongecomprimeerde videosignalen doorgestuurd zónder verlies van de beeldprestaties of de snelheid van de update en reactie.

Er zijn verschillende typen DVI kabels verkrijgbaar, zoals DVI-A, DVI-D en DVI-I. De kabels op deze pagina zijn DVI-D kabels; deze transporteren alleen digitale signalen. De toevoeging D staat voor Dual Link.

 

Lettersoep: VGA, HDMI, DVI?

VGA, HDMI en DVI zijn drie typen kabels voor het aansluiten van beeldschermen op apparatuur. Je kent ze waarschijnlijk alle drie wel, maar wat is nou het verschil?

VGA is de oudste kabel van de drie en brengt enkel analoge video signalen over. Bij VGA heeft de kwaliteit van de kabel en de afstand tussen bijvoorbeeld de PC en de monitor effect op de kwaliteit van het signaal. VGA is verouderd en wordt met reden niet veel meer gebruikt.

HMDI kabels zijn het modernst en transporteren digitale signalen van hoge kwaliteit. Dit type kabel wordt veelal gebruikt bij televisies. Bij HDMI is de kwaliteit en lengte van de kabel nagenoeg niet van invloed op de kwaliteit van het overgebrachte signaal.

DVI is de voorloper van HDMI (maar weer een decennium jonger dan VGA) en brengt ook digitale signalen over. De kwaliteit van DVI is vergelijkbaar met HDMI en superieur aan VGA. Het grootste verschil met HDMI is dat een DVI-kabel net als VGA enkel videosignalen doorgeeft. Waar HDMI-kabels vooral gebruikt worden bij home-cinema systemen, wordt DVI veel gebruikt voor het aansluiten van monitors op Pc’s.  

De aansluitingen van VGA-, HDMI- en DVI-kabels zijn verschillend.

 

DVI kabel kopen

Bij Handyman bestel je eenvoudig DVI-D verlengkabels van Scanpart. Met deze verlengkabels kun je meer afstand creëren tussen de apparaten en voorkom je dat er spanning op een te korte kabel komt te staan. De DVI-aansluitkabels zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes. Tijdens het bestellen kun je zelf de bezorgdag en het bezorgmoment kiezen. Of haal je product binnen 1 à 2 dagen op in de Handyman winkel bij jou in de buurt.