Sortering

Scart kabels

Kies een eerste aansluiting

Scart

Kies een tweede aansluiting

Tulp
Scart
2 artikelen
Filter
Sorteer
Weergave
1

Scart kabels – ook wel euroconnector kabels genoemd – zijn een van oorsprong Franse standaard voor de overdracht van beeld en geluid tussen apparaten. Deze kabels waren een lange tijd de meest gebruikte kabel om randapparatuur met de televisie te verbinden. Deze analoge kabels zijn door de geluids- en beeldoverdracht ideaal voor het koppelen van apparaten. Heb je twee (oudere) apparaten die je met elkaar wil aansluiten? Kijk dan eens in het assortiment scart kabels van Handyman.

De opkomst van scart kabels

De afkorting scart staat voor Syndicat des Constructeurs d'Appareils Radiorécepteurs et Téléviseurs. In Frankrijk is de kabel bekend onder de naam Péritel. Voor de komst van scart kabels waren er geen standaard kabels voor het aansluiten van de TV met randapparatuur. Zo verschilden de antenne aansluitingen per land en fabrikant. Door de komst van scart kabels ging het aansluiten van apparaten een stuk sneller en eenvoudiger. De kabel werd populair doordat je de kabel nooit verkeerd kon aansluiten, omdat de stekker maar op één manier past. Scart kabels zijn helaas niet te gebruiken bij de nieuwe HD televisies. Dit komt doordat deze nieuwe modellen gebruik maken van digitale beeld- en geluidsoverdracht. Hiervoor worden andere kabels zoals HDMI en DVI gebruikt.

Bestel scart kabels bij Handyman

Wil je apparaten met een scart poort met elkaar aansluiten? Kijk dan eens in het kabel assortiment van Handyman. Naast scart kabels vind je bij Handyman ook scart – tulp adapters. Met deze adapters kun je 2 bronnen tegelijkertijd om je televisie aansluiten, bijvoorbeeld je Xbox en DVD speler.

De populaire kabels zijn vaak direct af te halen in één van de ruim 80 Handyman winkels. Wil je je bestelling graag thuis ontvangen? Dat kan! Bestel dan eenvoudig en snel in onze webshop. Kabels die vandaag voor 20:00 uur worden besteld heb je morgen al in huis! (m.u.v. zon- en feestdagen) Wil je meer informatie? Neem dan contact op met ons klantenservice team.