Sortering

Scart kabels

Kies een eerste aansluiting

Scart

Kies een tweede aansluiting

Tulp
Scart
4 artikelen
Filter
Sorteer
Weergave
1

Toepassing scart kabel

Een scart kabel gebruik je om audiovisuele apparaten met elkaar te verbinden. Onder andere voor de aansluiting van dvd-spelers, gameconsoles, laptops en satellietontvangers op een televisie wordt een scart kabel gebruikt. Deze manier van aansluiten is populair om verschillende redenen:

Een scart stekker is herkenbaar aan de 21 kleine pinnen. Deze pinnen zorgen voor de uitwisseling van audiovisuele signalen tussen de televisie en de externe apparatuur. Omdat alle pinnetjes een ander type informatie overdragen merk je het direct wanneer er een pinnetje afbreekt. Je hebt dan bijvoorbeeld geen blauwe kleur meer in het beeld. De enige oplossing is het aanschaffen van een nieuwe kabel.

 

Een goede scart kabel kopen

Het verschil tussen scart kabels van budget ketens en de iets duurdere scart kabels is de afscherming. Een goede kabel is afgeschermd tegen externe ruis, zoals het 4G signaal. Wanneer dit niet het geval is, wordt de uitwisseling van audiovisuele signalen van en naar de tv verstoord. Het gevolg is dat je last hebt van een haperend beeld of slecht geluid. Handyman verkoopt daarom alleen afgeschermde scart kabels. In ons assortiment vind je kabels van de merken Profiq en Scanpart. De kabels zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes. Koop geen langere kabel dan je nodig hebt, omdat de beeldkwaliteit dan minder wordt.

Bestel je jouw nieuwe scart aansluiting voor 20:00 uur in onze webshop, dan staat onze pakketbezorger morgen al voor je deur. Ook in de Handyman winkels hebben ze verschillende scart kabels op voorraad. Wil je graag persoonlijk advies bij het uitkiezen van de juiste kabel? Kom dan naar de dichtstbijzijnde winkel of neem contact op met onze klantenservice.