Sortering

Hirschmann coax kabels

0 artikelen
Filter
Sorteer
Weergave
1

Storingsvrij tv kijken dankzij een coax kabel van Hirschmann

Je gebruikt een coax kabel om een signaal door te geven, bijvoorbeeld het televisiesignaal. Wil jij gegarandeerd storingsvrij televisie kijken? Kies dan voor een coax kabel van Hirschmann. Dit merk werd al in 1924 opgericht in Duitsland. Sindsdien groeiden ze uit tot een van de bekendste producenten op het gebied van multimedia oplossingen voor thuis. Alle Hirschmann coax zijn Kabel Keur gecertificeerd (te zien aan het logo op de verpakking) en hebben een garantietermijn van 5 jaar.

 

De hoge afscherming van een Hirschmann coax kabel

Om storingen op het tv-signaal te voorkomen, is het belangrijk dat de kabel goed is afgeschermd tegen signalen van buitenaf. Een veel voorkomende oorzaak van een storend signaal is bijvoorbeeld het 4G of 5G netwerk dat wordt gebruikt voor mobiel dataverkeer. Maar ook andere apparaten, zoals de magnetron, kunnen het signaal verstoren. Het verschil tussen budget kabels en Hirschmann coax kabels is de hoge afscherming van laatstgenoemde. Iedere beeldkabel van dit merk is meervoudig afgeschermd, zodat externe signalen buiten de kabel worden gehouden.  

 

Kies de juiste lengte

Kijk bij de aanschaf van een nieuwe coax kabel niet alleen naar de afscherming, maar ook naar de demping. Een goed product heeft een lage demping. Hierdoor verzwakt het signaal niet in de kabel en kun je langere kabels gebruiken zonder last te hebben van signaalverlies. Hirschmann coax kabels hebben altijd een lage demping en zijn verkrijgbaar in verschillende maten: van 1,5 meter tot een rol van 250(!) meter. Tot een lengte van 15 meter heb je geen last van signaalverlies. Bij langere kabels zal de kwaliteit van het signaal toch iets afnemen. Kies daarom geen langere kabel dan je nodig hebt.

 

Vandaag besteld, morgen storingsvrij tv kijken

Heb je geen goed televisiebeeld met de huidige kabel? Bestel dan vandaag nog een Hirschmann kabel, zodat je vanaf morgen verlost bent van dat irritante haperende signaal!

Wil je eerst wat extra informatie over coax kabels? In dit filmpje legt Handyman’s kabelexpert Mark uit wat de kenmerken van een goede coax kabel zijn. De video is ook beschikbaar als blog.