Sortering

Geheugenopslag

0 artikelen
Filter
Sorteer
Weergave
1

Geheugenopslag

Je foto’s, video’s of documenten opslaan wanneer jij dat wilt is wel zo fijn. Maar het is je vast weleens overkomen dat je geheugen vol is. Zorg er dus voor dat je altijd genoeg geheugenopslag hebt. Maar wat bedoelen we geheugenopslag? Geheugenopslag wordt gebruikt om data (zoals documenten, foto’s of video’s) op te slaan en te synchroniseren met je computer. Deze data kan op verschillende manieren opgeslagen worden. Op de volgende producten kan je data opslaan:

Micro SD kaart

Een micro SD kaart is een geheugenkaart van een klein formaat. Deze geheugenkaartjes worden vooral gebruikt in mobiele telefoons, tablets en action camera’s. Wanneer je een geheugenkaart koopt moet je op verschillende specificaties letten. Een belangrijke specificatie is de geheugencapaciteit van de micro sd kaart. De geheugencapaciteit bepaalt hoeveel foto’s en video’s er op je geheugenkaart past. Meer informatie nodig over een micro SD kaart? Bezoek dan onze micro SD kaarten pagina.

SD kaart

De SD kaart is een geheugenkaart die te gebruiken is in elektronische apparaten zoals een laptops of camera’s. SD geheugenkaarten heb je ook in verschillende maten, opslag en schrijfsnelheid. Kun je bij het uitzoeken van een nieuwe geheugenkaart wat hulp gebruiken? Wij geven graag advies! Bij het aanschaffen van een SD-kaartje let je op de opslagcapaciteit, snelheidsklasse en UHS-klasse van het product. Wat dit inhoudt leggen we in onze blog uit. Om het je gemakkelijk te maken geven we bovendien aan welke geheugenkaart wij zelf zouden kiezen!

CD-rom

Niet veel mensen gebruiken nog CD-roms maar soms kunnen ze heel handig zijn. Een CD-rom is een schijf dat gelezen wordt door een computer. Elke cd-rom heeft een opslagcapaciteit waar je computerprogramma’s en audiobestand op kunt opslaan. Op de cd-rom pagina vindt je lege cd-roms waarop je jouw bestanden kunt branden.

USB

Een USB-stick is een stick waarop je bestanden kunt opslaan. Je hebt veel verschillende soorten maar de werking is hetzelfde. Je plugt de stick in op je computer, als de computer de USB-stick herkend dan kun je de gegevens van de computer op de USB-stick zetten en andersom. Ben je op zoek naar de juiste USB-stick? Kijk dan op onze USB-stick pagina.

DVD

De kans is groot dat je wel weet wat een dvd is. Voor degene die dit niet weet: een dvd is een schijf waarop je digitale gegevens kunt opslaan zoals een film, software of televisiebeelden. Het verschil tussen een cd-rom en een dvd is dat een dvd een hogere opslagcapaciteit heeft en beelden kan opslaan. Ben je op zoek naar een lege dvd? Bekijk dan onze lege dvd pagina.

Blu-ray

Je hebt waarschijnlijk ooit weleens een Blu-ray speler in je woonkamer gehad. Maar weet je wat een Blu-ray speler is? Waarschijnlijk niet precies. Een Blu-ray speler kan films en andere content op hoge kwaliteit uitzenden. Denk hierbij aan Full HD resolutie en geluidsfragmenten van hoge kwaliteit. Ben je op zoek naar een Blu-Ray dvd? Bekijk dan onze lege Blu-ray dvd’s.

 Heb je nog een vraag over geheugen? Weet je niet zeker hoeveel opslagcapaciteit je moet kopen of welke schrijfsnelheid het beste bij je past? Neem dan contact op met onze productexperts.