Sortering

Draadloze muis

11 artikelen
Filter
Sorteer
Weergave
1

Wil je een draadloze muis kopen voor je computer? Bekijk dan het uitgebreide assortiment van Handyman. In ons assortiment vind je de volgende muizen:

Om je de keuze makkelijker te maken, lees je hieronder een duidelijke uitleg over de verschillende soorten.

Optisch draadloze muis

Een optische muis maakt gebruikt van led lampjes onder de muis. Deze led lampjes maken foto’s van de ondergrond onder de muis. Doormiddel van deze foto’s kan de muis de bewegingen registreren. Dit soort computermuis zie je steeds vaker voorbij komen. Vroeger hadden de muizen een balletje aan de onderkant om de bewegingen te registreren, maar door de nieuwe optische techniek is dit verledentijd geworden. De optische muizen kunnen de bewegingen sneller en op grotere oppervlakken registeren.

Laser draadloze muis

De nieuwste van zijn soort is de laser computermuis. De nieuwe techniek die de lasermuis gebruikt is een stuk beter. Het belangrijkste is de bruikbaarheid op verschillende oppervlakken. Waarbij een optische muis alleen bruikbaar is op oppervlakken die onderdoorzichtig zijn, is de laser muis te gebruiken op ondoorzichtige oppervlakken en spiegelende oppervlakken zoals glas. Daarnaast is de DPI van lasermuizen een stuk hoger dan andere muizen. Dit betekent dat de muis nauwkeuriger is. Een lasermuis kan een DPI van 8200 hebben terwijl de DPI van een optische computermuis gemiddeld tussen de 200 en 800 DPI ligt. Bij de DPI geldt; hoe hoger de DPI, hoe nauwkeuriger en sneller de muis.

Draadloze ergonomische muis

Een draadloze ergonomische muis zorgt ervoor dat je in de juiste houding de muis gebruikt. TNS Nipo heeft een onderzoek gedaan en hebben geconcludeerd dat 1 op de 6 mensen problemen heeft welke ontstaan zijn door het werk vanuit de computer. Met een ergonimische muis zorg je ervoor dat je klachten aan je pols voorkomt. Een normale muis is niet goed ontworpen omdat je continu je onderarmspieren moet gebruiken. Wij adviseren dus om een ergonomische muis aan te schaffen wanneer je met regelmaat achter computer zit. Deze muis zorgt voor een natuurlijke houden.