Sortering

Computermuis kopen?

16 artikelen
Filter
Sorteer
Weergave
1

Computermuis

Wil je een computermuis kopen? Bekijk dan het uitgebreide assortiment van Handyman. In ons assortiment vind je de volgende muizen:

Weet je nog niet welke muis het beste bij je past? Hieronder vind je uitleg over de verschillende computermuizen die wij aanbieden.

Optische computermuis

Een optische muis maakt gebruikt van led lampjes onder de muis. Deze led lampjes maken foto’s van de ondergrond onder de muis. Doormiddel van deze foto’s kan de muis de bewegingen registreren. Dit soort computermuizen zie je steeds vaker voorbij komen. Vroeger hadden de muizen een balletje aan de onderkant om de bewegingen te registreren, maar door de nieuwe optische techniek is deze techniek verledentijd geworden. Het voordeel van de optische muizen is dat de bewegingen sneller en op grotere oppervlakken geregistreerd kunnen worden.

Laser muis

De nieuwste techniek op gebied van computermuizen is de laser computermuis. De nieuwe techniek die de lasermuis gebruikt is een stuk beter. Het belangrijkste is de bruikbaarheid op verschillende oppervlakken. Waarbij een optische muis alleen bruikbaar is op oppervlakken die onderdoorzichtig zijn, is de laser muis te gebruiken op ondoorzichtige oppervlakken en spiegelende oppervlakken zoals glas. Daarnaast is de DPI van lasermuizen een stuk hoger dan andere muizen. Dit betekent dat de muis nauwkeuriger is. Een lasermuis kan een DPI van 8200 hebben, terwijl de DPI van een optische computermuis gemiddeld tussen de 200 en 800 DPI ligt. Bij de DPI geldt; hoe hoger de DPI, hoe nauwkeuriger en sneller de muis.

Gamingmuis

Wanneer je regelmatig gamet dan ben je het met ons eens dat een goede muis essentieel is. Wanneer je een muis hebt die nauwkeurig en snel werkt dan haal je hier veel voordelen uit. Maar welke muis moet je nu kopen en welke is geschikt voor jou? Allereerst is de DPI het belangrijkste. De DPI geeft de nauwkeurigheid en gevoeligheid van je muis weer. De gevoeligheid is belangrijk omdat je hierdoor de muis minder hoeft te bewegen bij het richten of het verplaatsen binnen het spel. Naast de DPI is het belangrijk om verschillende programmeerbare knoppen te hebben. Hiermee kan je makkelijker gamen. Daarnaast raden wij aan om een gamemuis te kopen met een laser sensor. Deze techniek is een stuk nauwkeuriger en heeft een betere reactietijd.

Gaming muis kopen?

Hierboven vind je enkele tips van ons om de juiste gamemuis te kopen. Dit neemt niet weg dat je zelf goed moet nadenken over wat voor soort muis je moet aanschaffen. Elke soort speler heeft namelijk zijn eigen behoeftes en manier van spelen. Vraag jezelf dus goed af wat voor soort gamer je bent en welke eigenschappen je het belangrijkste vindt.