Sortering

Toetsenbord kopen?

11 artikelen
Filter
Sorteer
Weergave
1

Toetsenbord

Wil je een toetsenbord kopen? Bekijk dan het uitgebreide assortiment van Handyman. Wanneer je regelmatig achter de computer zit, is het belangrijk dat je een goed werkend toetsenbord hebt. Voor sommige die niet zo vaak gebruik maken van een toetsenbord is een standaard toetsenbord genoeg. Er zijn veel verschillende soorten toetsenborden en elke soort heeft zijn voor- en nadelen. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende toetsenborden.

Standaard toetsenbord

Iedereen kent ze wel; de standaard toetsenborden. De zwarte toetsenborden die je bij aankoop van een computer erbij krijgt of koopt. Deze toetsenborden kunnen voorzien zijn van een eigen numpad maar deze kan ook zonder de numpad geleverd worden. Wanneer je jouw toetsenbord niet dagelijks gebruikt dan is een standaard toetsenbord voor jou de beste keuze.

Ergonomisch toetsenbord

Een ergonomisch toetsenbord zorgt ervoor dat je in de juiste houding typt op je toetsenbord. Het toetsenbord voorkomt dat je last en klachten krijgt aan je arm, schouder en pols. Veel voorkomende klachten van werknemers die achter de computer werken zijn gewrichtsklachten en pijn aan je pols. Het voordeel van ergonomische toetsenborden is uiteraard de vermindering van klachten maar daarnaast maak je ook minder snel typefouten. Het design van dit soort toetsenbord is verschillend maar veel voorkomende kenmerken zijn:

Qwerty toetsenbord

De toetsen kunnen in verschillende volgordes ingedeeld worden. De meeste voorkomende indeling is de QWERTY indeling. Deze indeling wordt in bijna alle landen gebruikt. De QWERTY indeling staat voor de letters van de toetsen die naast elkaar staan.  

Gaming toetsenbord

Een game toetsenbord is anders dan een standaard toetsenbord. De game toetsenborden hebben mechanische toetsen. Deze toetsen bestaan uit mechanische schakelaars die afzonderlijk van elkaar werken. Doordat mechanische toetsen apart van elkaar werken gaat het toetsenbord langer mee en is het een stuk fijner en sneller typen.

Draadloze toetsenbord

De standaard toetsenborden moet je aansluiten op je computer doormiddel van een USB-aansluiting, dit kan je bewegingsvrijheid ten nadelen komen. De oplossing hiervoor is een draadloos toetsenbord. Bij Handyman in het assortiment vindt je verschillende draadloze toetsenborden. De meeste voorkomende is het toetsenbord dat je met de computer verbindt doormiddel van een nano USB ontvanger. De meeste draadloze toetsenborden hebben een bereik van 8 tot 10 meter. Je kunt jouw toetsenbord overal mee naartoe nemen en heel eenvoudig aansluiten.

Wil je een toetsenbord kopen bij Handyman maar weet je nog niet welke soort het beste bij jou past? Neem dan contact op met onze productexperts. Zij kunnen je adviseren welke soort het beste bij jou past.