Sortering

Insectenlampen: dé oplossing tegen vliegende insecten

0 artikelen
Filter
Sorteer
Weergave
1

Een muggenlamp bestellen

Wil jij een muggenlamp kopen? Dan zit je goed bij Handyman! Wij delen jouw hekel aan muggen en bieden daarom verschillende oplossingen tegen dit vliegende ongedierte. De meest effectieve aanpak is het plaatsen van een Eurom insectenlamp. Overigens werkt dit ook perfect tegen vliegen, wespen en andere vliegende insectensoorten.

 

Hoe werkt een muggenlamp?

Waarschijnlijk ken je ze wel: muggenlampen verspreiden een blauw UV-schijnsel en hebben daardoor een grote aantrekkingskracht op vliegende insecten. Op hun weg naar de UV-lamp raken de insecten een elektrisch hoogspanningsroostertje. Voor mensen en huisdieren is dit spanningsrooster ongevaarlijk, maar voor muggen is de elektrische schok direct dodelijk. Dit apparaat wordt daarom ook wel insectenkiller genoemd. Alle insectenlampen in het Handyman assortiment zijn voorzien van een opvangbakje waar de dode insecten in vallen. Dit bakje schuif je gemakkelijk uit het apparaat om het te legen boven de prullenbak. Je hoeft de gesneuvelde muggen dus niet aan te raken.

 

Verschillende modellen

Er zijn verschillende uitvoeringen van de insectenlamp verkrijgbaar. Het goedkoopste model is een plug-in lampje: deze steek je rechtstreeks in het stopcontact en heeft een compact formaat. Deze muggenlamp heeft het kleinste bereik, namelijk 25m², en wordt voornamelijk geplaatst in slaapkamers. De Eurom Fly Away 7-oval en 11-oval hebben een lantaarnvorm. Deze modellen hang je op aan de ophangring of zet je neer op een stabiele ondergrond. Het bereik van deze producten is groter, namelijk respectievelijk 70 m² en 90 m². De vliegenlamp met het grootste bereik is de Eurom Fly Away Metal 16. Deze is zeer geschikt voor grote ruimtes, zoals kantoor- of winkelruimtes, omdat insecten tot een afstand van wel 100m² worden aangetrokken door het UV-licht. Het is dan ook voornamelijk afhankelijk van in welke ruimte de insectenkiller geplaatst zal worden, welk model het best geschikt is. Alle insectenlampen op deze pagina zijn enkel geschikt voor gebruik binnenshuis.

 

Wespen bestrijden

Hoewel een insectenkiller zeer effectief is, zijn er meer manieren om wespen te bestrijden en hun aanwezigheid te voorkomen. Je leest er alles over in onze blog!