Reisstekkers

13 artikelen
1

Ga je binnenkort op reis? Controleer dan altijd welke soorten stopcontacten en stekkers in dat land gebruikt worden. Als dit afwijkt van wat we in Nederland gebruiken is het handig om een reisstekker mee te nemen. Op deze manier kun je toch je apparaten gebruiken en opladen. Je steekt in dat geval de apparaat-stekker in de reisstekker en de reisstekker vervolgens in het stopcontact. 

Met een reisstekker ook in het buitenland je apparaten gebruiken

Een reisstekker – ook wel bekend als adapter, wereldstekker of stekkeradapter – voorkomt dat je jouw eigen föhn, laptop, smartphone of ander elektrisch apparaat niet kunt gebruiken in het buitenland. Een onmisbare reisgadget dus!

Let bij het gebruik van een reisstekker wel altijd op het voltage. Heb je een 110 Volt apparaat, dan moet je deze nooit aansluiten op een 220 Volt netwerk. Bijvoorbeeld een Amerikaanse scheerapparaat die maximaal 110 Volt kan verdragen aansluiten op het Nederlandse 220 Volt lichtnet. Mocht je dit wel willen doen dan heb je een speciale omvormer nodig! Kijk dus altijd op het apparaat op hoeveel voltage deze werkt. Bij laders voor telefoons, elektrische tandenborstels en laptops is dit in de meeste gevallen niet nodig en volstaat een reisstekker.

Bestel vandaag voor 20:00 uur een reisstekker op www.handyman.nl en je kunt deze morgen al in je koffer stoppen. Dit met uitzondering van weekend- en feestdagen, dan doen we er iets langer over om je pakket te bezorgen. Weet je niet zeker welke reisstekker je nodig hebt? Neem dan even contact met ons op.