Sortering

Binnenband fiets kopen?

6 artikelen
Filter
Sorteer
Weergave
1

Binnenband voor je fiets kopen?

Is je band lek van je fiets? Dan moet je jouw binnenband vervangen voor een nieuwe. Een binnenband vervangen kan je heel goed zelf, hiermee bespaar geld en de tijd naar de fietsenmaker. Bij Handyman heb je nu keuze uit verschillende binnenbanden in verschillende maten, ventielen en merken zoals Dyto en Dresco. Is je buitenband ook aan vervanging toe? Bekijk dan onze fietsbuitenbanden pagina. Wij krijgen regelmatig de vraag welke maat binnenband er moet worden gekozen voor je fiets. Hieronder leggen we uit hoe je de juiste binnenband kiest voor je fiets.

Waar moet je opletten bij het kopen van een binnenband?

Als eerste is het belangrijk om de maat van de oude buitenband af te lezen. Deze maat geeft ook aan wat voor soort binnenband je moet aanschaffen. De maat wordt aangeduid met twee getallen en uitgedrukt in inches. De meeste voorkomende maat is de 28”. Heb je een MTB of kinderfiets dan kan deze maat anders zijn. Na de inches wordt de hoogte en de breedte van de band aangeduid. Een voorbeeld hiervan is 26 x 2.00. Je kunt dus een binnenband kopen met de afmeting 26 x 1,5 / 2,1. Met andere woorden de binnenband is dus niet geschikt voor een bandbreedte van minder dan 1,5 of meer dan 2,1. Deze methode is op elke binnenband van toepassing.

Je weet nu wat de maat van je buitenband is en met deze gegevens kun je bijna je binnenband uitkiezen. Je moet alleen nog weten welke soort ventiel je nodig hebt. Er zijn drie verschillende ventielen op de markt:

Klassiek / Dunlop ventiel

Dit ventiel is het meeste voorkomende ventiel. Bijna op elke standaardfiets en e-bike zitten deze ventielen.

Auto/Schrader ventiel

Deze ventielen worden ook gebruikt bij auto’s. Je ziet deze ventielen vooral op mountainbike fietsen.

Presta / Frans

Deze soort ventielen zie je vooral op racefietsen met smalle velgen.

Als het goed is weet je nu welke maat binnenband je moet kiezen. Twijfel je of wil je extra informatie ontvangen? Neem dan contact met onze productexperts op via klantenservice@handyman.nl of 076 593 93 95.