Sortering

HDMI kabels

81 artikelen
Filter
Sorteer
Weergave
1
2 3 4 Volgende

HDMI kabels – ofwel High Definition Multimedia Interface kabels – zorgen er voor dat audio- en videosignalen tussen apparaten kunnen worden overgedragen. Zo koppel je dus eenvoudig je Playstation, Xbox, soundbar of Blu-Ray speler aan de televisie of ander beeldscherm. De kabel is door een samenwerking van verschillende partijen in het begin van de 21e eeuw uitgevonden.

HDMI kabels: van analoog naar digitaal

HDMI kabels werden ontwikkeld doordat er behoefte was aan een kabel waarbij geen analoge omzetting nodig was en die ook geluidsoverdracht zou kunnen ondersteunen. Dit was bij een van de voorgangers van HDMI kabels – de DVI kabel – namelijk nog niet mogelijk. Een andere voorganger van HDMI waren de scart kabels, deze kabels maakten echter gebruik van analoge omzetting en waren gevoelig voor ruis. Dit kon weer leiden tot storing in het beeld en geluid. In 2003 werden de eerste HDMI kabels voor consumenten verkocht.

HDMI kabels kopen doe je bij Handyman!

Of je nu een video- en audiosignaal of alleen audiosignaal wil overdragen bij Handyman vind je voor elke situatie de juiste HDMI kabels. De meest voorkomende kabel zijn de HDMI-HDMI kabels, deze gebruik je om twee apparaten met een HDMI poort te verbinden, bijvoorbeeld je televisie en randapparatuur. Daarnaast vind je zelfs HDMI-USB adapters waarmee je de foto’s en filmpjes op je telefoon op de televisie kunt bekijken! De HDMI-DVI kabels gebruik je voor het overdragen van digitaal beeld tussen beeldapparatuur onderling. Denk hierbij aan Blu-ray spelers, computers en LCD tv’s. Bij deze kabel wordt er nooit audio overgedragen, maar enkel beeld.
 
De HDMI kabels kopen kan zowel in de webshop als in één van de meer 80 Handyman winkels verkrijgbaar. In de Handyman winkels liggen de meeste kabels en adapters standaard op voorraad. Wil je een product liever thuis gestuurd krijgen? Bestel dan vandaag voor 20:00 uur en je hebt het morgen al in huis (m.u.v. zon- en feestdagen)! Heb je een vraag? Onze medewerkers staan voor je klaar! Neem vrijblijvend contact op.