Blog

In onze blogs delen we de handigste weetjes, nieuwste producten & leukste tips over alles rond het huishouden met jou! Lees je mee?

Recente blogs

Hoe koop je de beste ventilator? | Tips & Advies

Vind hier alle tips en informatie om voor jou de beste ventilator te vinden.

Hoe maak je jouw Airfryer schoon?

Ontdek hoe je jouw airfryer moeiteloos schoonmaakt en langer fris houdt met de HG Airfryer reiniger en handige accessoires. Volg eenvoudige stappen om hardnekkige aangekoekte resten te verwijderen en leer handige tips om je airfryer schoon te houden. Maak kennis met effectieve oplossingen voor een grondige reiniging en geniet keer op keer van heerlijke gerechten zonder de zorgen van een moeilijke schoonmaakproces!

Heb jij al een rookmelder in huis?

Vanaf 1 juli 2022 zijn rookmelders in alle woningen verplicht. Wij hebben de beste rookmelders, koolmonoxidemelders, hittemelders en brandblussers. Je leest in deze blog waar je deze artikelen plaatst om je woning optimaal te beveiligen tegen brand. 
 

Ik zoek een cartridge. Wat nu?

Het valt soms niet mee om te ontdekken welke cartridge je precies moet kopen. Nu wij met z'n allen thuiszitten, printen wij meer papier dan ooit. En er zijn zoveel verschillende type cartridges voor elk type printer. Veel mensen vragen zich af wat nu het verschil is tussen huismerk cartridges en originele cartridges van de fabrikant. Ben je één van die mensen? Dan kunnen wij je wellicht helpen.
 

Hoe creëer ik met Handyman de ideale thuiswerkplek?

Nu vast staat dat de harde lockdown in Nederland nog langer gaat duren, is ook duidelijk dat veel mensen hun vaste kantoorwerkplek moeten blijven missen en thuiswerken voorlopig de norm blijft. Maar hoe maak je van je normaal gezellige en knusse woonkamer een plek waar je efficiënt kan werken?

 

Voor jou getest: De Dresco telefoonhouder voor op je fiets

Door de veranderende wetgeving heb je kans om een boete te krijgen als je jouw telefoon gebruikt tijdens het fietsen. Wij hebben de Dresco telefoonhouder getest waarmee je een boete voorkomt. Ben je benieuwd naar onze mening? Lees hier onze ervaring.

 

3 tips voor het aanschaffen van een beveiligingscamera

Ben je op zoek naar een beveiligingscamera, maar kom je er niet helemaal aan uit? Deze zoektocht kan lang duren omdat er veel keuze is op dit moment. Maar geen zorgen, wij helpen je graag verder met een aantal zeer bruikbare tips voor het aanschaffen van jouw nieuwe bewakingscamera.

 

Stappenplan verwarming ontluchten

Maakt je verwarming een raar tikkend geluid of wordt de verwarming niet volledig warm? Dan is het tijd om je verwarming te ontluchten. Aan de hand van dit stappenplan kun je dit zelf doen en is het niet nodig om een monteur in te schakelen. Heel veel succes!

 

Tips tegen een stinkende stofzuiger

Komt er een onaangename geur uit de stofzuiger wanneer je het apparaat gebruikt? Wij leggen uit waardoor de stank wordt veroorzaakt én hoe je het probleem oplost

 

Inpaklijst voor de wintersportvakantie

Camera ingepakt? Telefoonoplader niet vergeten? Met onze handige paklijst weet je zeker dat je goed voorbereid aan jouw skivakantie begint! 

 

Stappenplan tegen stof

Veel stof in huis? Als je eenmaal weet wat de oorzaak ervan is, kun je de strijd tegen het stof slim aanpakken! Lees ons stappenplan om de hoeveelheid stof te verminderen

 

Het verschil tussen de USB aansluitingen

Bij de aanschaf van een USB kabel let je op het type poort en de aansluiting. Je leest er alles over in ons blog over de verschillende typen USB.

 

Tips voor het vervangen van batterijen

Waar moet je eigenlijk op letten wanneer je een batterij vervangt? En is het verstandig om zelf een nieuw horlogebatterijtje te plaatsen? Wij geven advies!

 

Coax kabel aansluiten: Dat doe je zelf (met de helpende hand van Handyman)

Natuurlijk zijn er ook kant-en-klare coax kabels, maar het nadeel hiervan is dat deze kabels niet in lengte aan te passen zijn. Daarom leggen wij je uit hoe je een coax kabel monteert en aansluit; handig als je er totaal geen verstand van hebt of als je toe bent aan een opfriscursus. Met de juiste materialen en tools klaar je dit klusje zelf. 

 

Apple kabels: “Dit accessoire wordt mogelijk niet ondersteund”

Haalt deze foutmelding het bloed onder jouw nagels vandaan? Een niet-werkende iPhone laadkabel is een bekende bron van ergernis onder  Apple-gebruikers. Maak je geen zorgen, dit is de laatste keer dat je deze foutmelding hebt moeten zien. Wij leggen je uit waar deze melding vandaan komt en hoe jij kunt voorkomen dat je ooit nog met deze frustratie te maken krijgt. 

 

Repair Café: Hét alternatief voor weggooien

Vind jij weggooien ook zonde? Laat Handyman je voorstellen aan Repair Café. Repair Café wil jou én het milieu helpen door iedereen de weggooi-mentaliteit af te leren en mensen met twee linkerhanden in contact te brengen met kundige reparateurs. Wij zijn al fan!

 

Voor jou getest: Carpoint Nightvision nachtbril

Word jij 's avonds tijdens het autorijden verblind door koplampen, lantaarnpalen en andere felle verlichting? Een nachtbril zou dit probleem moeten verhelpen. Maar heeft deze speciale bril ook daadwerkelijk nut? Wij testten de Carpoint Nightvision nachtbril voor jou uit!

 

Virtual Reality: Van Fictie Tot Realiteit

“Virtual Reality” is tegenwoordig een bekende term in elk huishouden. Wie kent het niet? Maar wist jij dat het idee al meer dan 80 jaar oud is? Wat was het belang van Duct tape, karton en klittenband in de wereld van VR? En hoe duik jij in de wereld van Virtual Reality voor een reële prijs? Neem met Handyman een kijkje in het verleden én de toekomst van VR

 

Foutmelding bij de installatie van weCare cartridge

Krijg je bij het installeren van jouw nieuwe weCare inktcartridge(s) een foutmelding te zien, zoals "cartridge is leeg"? In vrijwel alle gevallen is er niets mis met het inktpatroon, maar is de foutmelding een poging van de printerfabrikant om jou te verhinderen huismerk inkt te gebruiken. In onze blog lees je hoe je de meestvoorkomende foutmeldingen bij weCare cartridges oplost

 

Wpro: voor apparatuur van alle merken

Het assortiment van Wpro bestaat uit milieuvriendelijke, gebruiksvriendelijke en tijdbesparende producten. Hoewel Wpro onderdeel is van Whirlpool, zijn de producten niet merkgebonden. Ook apparatuur van andere (bekende en minder bekende) merken heeft baat bij de oplossingen van Wpro

 

Wat te doen met lege batterijen?

Bij iedere winkel die batterijen verkoopt kun je jouw lege batterijen inleveren. Dus ook bij Handyman! Benieuwd wat er met de gebruikte batterijen gebeurt? Lees onze blog.

 

Onderzoek: wie reinigt de koffiemachine?

Er wordt gezegd dat mannen altijd het vuilnis buiten zetten. Is het schoonmaken van het koffiezetapparaat ook zo'n klus die typisch altijd door de man of juist door de vrouw wordt gedaan? Wij onderzochten het! Lees onze blog en kom erachter wie thuis de koffiemachine reinigt.

 

Muggen bestrijden

Wist je dat citronella niet helpt om muggen op afstand te houden? Wat je wél kunt doen om muggen te bestrijden lees je in ons blog!

 

Inbraakpreventie

Tijdens de zomervakantie is de kans dat inbrekers jouw huis weten te vinden groter dan anders. Met onze tips om woninginbraak te voorkomen gaan de inbrekers jouw woning voorbij.

 

Koplampen polijsten: zó doe je dat

Zijn de koplampen van je auto dof geworden of vergeeld? Je kunt natuurlijk nieuwe lampen aanschaffen, maar een veel goedkopere oplossing is de koplampen polijsten. Je leest er alles over in ons blog. 

 

Vakantie inpaklijst

Ga je binnenkort op reis? De 5 producten op onze vakantie inpaklijst komen op je vakantieadres goed van pas. En het mooie is: ze zijn allemaal klein van formaat, zodat ze zeker in je koffer passen!

 

Zo bestrijd je wespen

Heb jij er ook zo'n hekel aan dat er direct wespen om je heen cirkelen zodra je met een drankje in de tuin zit? Met deze tips voor het bestrijden van wespen voorkom je overlast! 

 

Waar let je op bij het kopen van een cameratasje?

Een camera is een kostbaar product dat tijdens het vervoeren goed beschermd moet worden tegen beschadigingen of krassen. Daarom zijn er speciale cameratasjes verkrijgbaar. Welke tas het best geschikt is voor jouw camera en waar je op let bij de aanschaf ervan lees je in ons blog over cameratassen.

 

Het draadloze netwerk uitbreiden

Je herkent het vast wel; traag ladende internetpagina's en haperende YouTube video's wanneer je te ver bij de router vandaan bent. In ons blog lees je over 3 manieren om het wifi-bereik uit te breiden.

 

KlikAanKlikUit: voor een slimmer huis

Met de producten van KlikAanKlikUit transformeer je jouw woning tot een Smart Home. Zo schakel je er bijvoorbeeld de verlichting en elektrische apparaten draadloos mee aan en uit. In ons blog lees je over de uitgebreide mogelijkheden van KlikAanKlikUit

 

10 redenen om vaker te stofzuigen

Stel jij het zo lang mogelijk uit om te stofzuigen? Zonde, want er zitten (naast een schoon huis) veel voordelen aan dit klusje! In deze blog lees je waarom stofzuigen zo goed voor je is.

 

Hier let je op bij de aanschaf van een geheugenkaart

Wil je een SD-kaart kopen voor je camera? Bij de aanschaf van een geheugenkaartje let je op de snelheidsklasse, opslagcapaciteit en UHS-klasse van het artikel. Wat dit inhoudt lees je in onze uitleg over geheugenkaarten.

 

Numatic stofzuigers: het verschil tussen de modellen

De Eco stofzuiger is het basismodel van Numatic. De Eco Plus uitvoering heeft enkele verbeteringen ten opzichte van het basismodel, zoals een extra motorstand. Lees meer over de verschillen tussen de stofzuigermodellen van Numatic. 

 

Typen stofzuigerfilters

De stofzuiger bevat verschillende filters, die voorkomen dat opgezogen stofdeeltjes opnieuw de kamer in geblazen worden. In deze blog lees je wat de functie is van het motorfilter, uitblaasfilter en HEPA-filter van een stofzuiger.

 

Fitbit: méér dan een activity tracker

Wil jij meer inzicht in je gezondheid? Met een Fitbit aan je pols meet je niet alleen de door jou gelopen afstand, maar ook onder meer je slaappatroon en (bij bepaalde modellen) je hartslag. Een Fitbit is dan ook meer dan een activity tracker.

 

Tips voor het schoonmaken van de auto

Zit er wéér vogelpoep op je auto? Naar de carwash gaan is natuurlijk een optie, maar met onze tips om de auto te poetsen bespaar je geld en wordt de auto ook van binnen schoon.

 

Hieraan voldoet een goede coax kabel

Voor het aansluiten van de televisie, radio of het internet heb je een coax kabel nodig. Er zijn echter grote kwaliteitsverschillen tussen de kabels van verschillende aanbieders. In deze blog herken je waaraan je een goede coax kabel herkent

 

Hoe en wanneer vervang je het microfilter van de stofzuiger?

Veel mensen weten niet dat het belangrijk is om regelmatig het microfilter te vervangen. In deze blog lees je wanneer het tijd is om een nieuw filter te plaatsen en hoe eenvoudig dit klusje is.

 

Uitleg over de batterijsoorten

Vraag je jezelf af wat de verschillen zijn tussen de verkrijgbare batterijtypen? Lees dan onze uitleg over de batterijsoorten, inclusief tips waardoor de batterijen langer mee gaan.

 

De verschillende soorten stofzuigermonden

Wist je dat er zuigmonden zijn speciaal voor harde vloeren, exclusief voor tapijt of voor een combinatie van beide? Hier lees je welk type stofzuigermond het best geschikt is voor de vloersoort in jouw woning.

 

Brita waterfilterkannen: voordelen en modellen

Gefilterd water is smaakvoller en beter voor huishoudelijke apparatuur dan ongefilterd kraanwater. Lees alles over de voordelen van gefilterd water en de verschillen tussen de filterkanmodellen. 

 

Het verschil tussen originele en alternatieve cartridges

Wat is het verschil tussen inktpatronen van de bekende printerfabrikanten en alternatieve cartridges van bijvoorbeeld weCare? Dat wordt duidelijk wanneer we de HP301 cartridges van HP en weCare met elkaar vergelijken.

 

GP Recyko+ batterijen

De voordelen van oplaadbare batterijen gecombineerd met het gemak van wegwerpbatterijen. Lees alles over deze duurzame nieuwe batterijserie van GP.

 

Belmio koffiecups voor Nespresso apparaten

Belmio is de eerste producent van alternatieve koffiecapsules die gebruik maakt van aluminium in plaats van kunststof cups. Hierdoor blijft het aroma behouden. Bekijk de vijf karaktervolle smaken van Belmio.

 

De verschillende lampsoorten

Wil je een nieuwe lamp kopen maar twijfel je nog of je een halogeenlamp, spaarlamp, LED-lamp of Filament LED-lamp moet kiezen? Lees dan onze uitleg over de verschillende soorten lampen

 

Twist & Go: de moderne spanband

De Twist & Go is een universele spanband die zeer gemakkelijk te bevestigen is en een einde maakt aan het rijden met een open kofferbak. Handyman heeft deze moderne spanband getest. Lees onze bevindingen over de Twist & Go.

 

Vitility maakt jouw leven makkelijker

Ken jij het merk Vitility al? Alle hun artikelen zijn ontworpen om jouw leven eenvoudiger te maken. In deze blog lees je over onze favoriete Vitility producten

 

Tips om de autoruit ijsvrij te maken

Iedere winter sta je opnieuw voor het dilemma: gebruik je ontdooispray of kies je ervoor de bevroren autoruiten te krabben? In deze blog lees je over de do's en don'ts bij het ontdooien van de ruit.

 

Ruitenwissers van de auto vervangen

Wat is het verschil tussen flatblade ruitenwissers en "normale" ruitenwissers? En wanneer moet je nieuwe ruitenwissers op je auto monteren? In onze uitleg over ruitenwissers lees je alles over het vervangen ervan, inclusief praktisch stappenplan.

 

Op welke stand moet de draaiknop van de koelkast staan?

Vraag jij jezelf ook regelmatig af of je de draaithermostaat van de koelkast op de juiste stand hebt staan? En is 1 nou de warmste of juist koudste stand? Lees dan onze uitleg over het instellen van de koelkast draaiknop

 

SIRE campagne: Waardeer het, repareer het

SIRE is begin september gestart met haar nieuwe campagne, genaamd: “Waardeer het, repareer het”. Met deze campagne wil SIRE mensen aanmoedigen om hun kapotte apparaten te repareren en mensen bewust te maken van de waarde van hun producten. Lees meer over de campagne