Privacy policy

Privacyverklaring

Handyman B.V. – gevestigd op het adres Prinsenhil 1, 4825 AX Breda en ingeschreven in het handelsregister onder nummer 20037130 – (hierna te noemen: ‘Handyman’) neemt jouw privacy serieus en gaat zorgvuldig om met jouw gegevens. Handyman is gehouden om de privacy van de bezoekers van deze website te beschermen. Lees deze privacyverklaring aandachtig door zodat je weet hoe Handyman persoonsgegevens verkrijgt en gebruikt.

 

Persoonsgegevens die wij verwerken

Handyman B.V. verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van onze diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt. Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

  • Voor- en achternaam
  • Geslacht
  • Adresgegevens
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • Geboortedatum
  • IP-adres
  • Overige persoonsgegevens die je actief verstrekt bijvoorbeeld door een profiel op deze website aan te maken, in correspondentie en telefonisch
  • Locatiegegevens
  • Gegevens over jouw activiteiten op onze website
  • Gegevens over jouw surfgedrag over verschillende websites heen (bijvoorbeeld omdat dit bedrijf onderdeel is van een advertentienetwerk)
  • Lijst met contactgegevens van de klant via een app
  • Internetbrowser en apparaat type

 

Google Analytics

Op de website van Handyman gebruiken wij Google Analytics om de werking van de site te kunnen analyseren en om het rendement van verkeersbronnen te kunnen meten. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Hier hebben wij geen invloed op. Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten. De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Jouw IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven.

 

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken

Onze organisatie heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via privacy@handyman.nl, dan verwijderen wij deze informatie.

 

Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken

Handyman B.V. verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

  • Het afhandelen van jouw betaling
  • Verzenden van onze nieuwsbrief
  • Je te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren
  • Je de mogelijkheid te bieden een account aan te maken
  • Om goederen en diensten bij je af te leveren
  • Handyman B.V. analyseert jouw gedrag op de website om daarmee de website te verbeteren en het aanbod van producten en diensten af te stemmen op jouw voorkeuren.
  • Handyman B.V. volgt jouw surfgedrag over verschillende websites waarmee wij onze producten en diensten afstemmen op jouw behoefte.
  • Handyman B.V. verwerkt ook persoonsgegevens als wij hier wettelijk toe verplicht zijn, zoals gegevens die wij nodig hebben voor onze belastingaangifte.

 

Geautomatiseerde besluitvorming

Handyman B.V. neemt niet op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma's of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van Handyman B.V.) tussen zit.

 

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren

Handyman B.V. bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld. Hieronder leggen wij uit welke persoonsgegevens wij verzamelen, en wat de bewaartermijn van de gegevens is.

 

Persoonsgegevens die zijn verzameld n.a.v. het plaatsen van een bestelling

Wanneer je goederen c.q. diensten bestelt, wordt je gevraagd om je naam en adresgegevens in te voeren. Deze hebben we nodig om jouw bestelling te verwerken en het pakket te adresseren. We gebruiken jouw adres uitsluitend voor het versturen van door jou bestelde artikelen of gewonnen prijzen. Tijdens het plaatsen van een bestelling vragen we ook om je e-mailadres. Dit hebben we nodig omdat wij verplicht zijn om in het kader van onze overeenkomst een bestel- en verzendbevestiging aan jou te sturen. Tijdens het bestelproces kun je aangeven of je onze digitale nieuwsbrief wilt ontvangen. Als jij hier toestemming voor geeft, ontvang je 2 tot 4 keer per maand onze nieuwsbrief. We verstrekken jouw e-mailadres nooit aan andere bedrijven.

Tijdens het bestelproces wordt ook om je telefoonnummer gevraagd. Dit is optioneel, dus hoef je niet in te vullen als je dat liever niet wilt. We gebruiken jouw telefoonnummer enkel om contact met je op te nemen over jouw bestelling. Bijvoorbeeld wanneer we zien dat er problemen zijn met de bezorging. We verstrekken jouw telefoonnummer nooit aan andere bedrijven.

Kies je voor de betaalwijze AfterPay, dan vragen we tot slot om jouw geboortedatum. Dat zijn we verplicht, omdat je minimaal 18 jaar moet zijn om gebruik te mogen maken van deze betaalwijze.

Tijdens het plaatsen van de bestelling kun je een account aanmaken. Als je hiervoor kiest kun je zelf jouw complete bestelhistorie inzien. Indien je een account hebt aangemaakt bewaren we jouw gegevens zo lang jij je toestemming niet intrekt. Wanneer je geen account aanmaakt óf wanneer je het door jou aangemaakte account opheft, worden de volgende persoonsgegevens 4 jaar na de besteldatum verwijderd: NAW-gegevens, e-mailadres en telefoonnummer. De transactiegegevens uit jouw bestelhistorie worden door ons gedurende 7 jaar bewaard voor de Belastingdienst.   

 

Persoonsgegevens die zijn verzameld n.a.v. het opvragen van informatie

Wanneer je informatie aanvraagt via het ik-zoek-een-onderdeel formulier op onze website, ben je verplicht jouw e-mailadres in te vullen. Dat hebben we nodig om contact met je te kunnen opnemen om jouw vraag te beantwoorden. Ook ben je bij gebruik van dit formulier verplicht om het soort apparaat (bv “stofzuiger”), merk van het apparaat en het gezochte onderdeel in te vullen. Deze informatie hebben wij nodig om jouw vraag te beantwoorden.

Op het ik-zoek-een-onderdeel formulier staan ook vragen die niet verplicht zijn om in te vullen. Met het type- of modelnummer en een afbeelding van het door jou gezochte onderdeel, kunnen we het betreffende onderdeel beter vinden. We vragen om je naam om de e-mail die onze klantenservice aan je stuurt persoonlijker te maken. Soms is een vraag complex en is het makkelijker om jou even te bellen. Hiervoor gebruiken we het telefoonnummer dat jij hebt ingevuld. Als we jouw woonplaats weten, kunnen we je ook doorverwijzen naar onze dichtstbijzijnde winkel. De productspecialisten in onze 80 winkels hebben veel specialistische kennis en kunnen je helpen met vragen die niet per e-mail te beantwoorden zijn.

We bewaren het door jou ingevulde formulier en de bijbehorende mailconversatie 1 kalenderjaar. Zo kunnen we de conversatie snel vinden wanneer je ons er later nog iets over wilt vragen, en zijn eventuele gemaakte afspraken terug te lezen. Ditzelfde geldt wanneer je een vraag e-mailt naar klantenservice@handyman.nl.

 

Persoonsgegevens die zijn verzameld n.a.v. een chatgesprek via de website

Indien je contact met ons opneemt via de chatfunctie op onze website, wordt er gevraagd om je naam en e-mailadres in te voeren. Deze gegevens gebruiken wij om het chatgesprek persoonlijker te maken en contact met je op te kunnen nemen, mocht de chat wegens technische problemen plotseling worden afgesloten. Indien je naar aanleiding van de chat een bestelling wilt plaatsen, vragen wij ook om jouw adres en telefoonnummer. Deze informatie hebben wij nodig voor het afhandelen van de bestelling. De chatconversatie wordt opgeslagen in de chatsoftware van Trengo. De conversatie kan worden ingezien door onze klantenservicemedewerkers.  

 

Persoonsgegevens die zijn verzameld n.a.v. het aanmaken van een account

Tijdens het plaatsen van een bestelling kun je een account aanmaken op onze website. Als je hiervoor kiest kun je zelf jouw complete bestelhistorie inzien. Ook bewaren wij dan jouw adresgegevens, zodat je die niet opnieuw hoeft in te vullen bij het plaatsen van een bestelling. Indien je een account hebt aangemaakt bewaren we jouw gegevens zo lang jij je toestemming niet intrekt. Wanneer je het door jou aangemaakte account opheft, worden de volgende persoonsgegevens 2 jaar na de besteldatum verwijderd: NAW-gegevens, e-mailadres en telefoonnummer. De transactiegegevens uit jouw bestelhistorie worden door ons gedurende 7 jaar bewaard voor de Belastingdienst.  

 

Persoonsgegevens die zijn verzameld n.a.v. een nieuwsbriefinschrijving

Wij bieden een nieuwsbrief waarmee wij geïnteresseerden informeren over onze producten, diensten en aanbiedingen. Voor het inschrijven voor onze mailinglijst gebruiken wij een opt-in. Dat houdt in dat jouw e-mailadres alleen aan onze mailinglijst wordt toegevoegd wanneer jij hier expliciet toestemming voor hebt gegeven.

De enige informatie die je verplicht bent in te voeren bij registratie voor de nieuwsbrief is jouw e-mailadres. Wij streven ernaar onze nieuwsbrieven persoonlijk te maken, zodat de informatie die jij ontvangt goed aansluit bij jouw interesses. Om die reden vragen we jou in een latere e-mail om je profiel aan te vullen. Afhankelijk van welke gegevens die jij met ons deelt, slaan we in onze mailingsoftware Spotler de volgende informatie op: NAW-gegevens, interesses (bv “stofzuigen”, “folder”, etc.), geboortedatum, telefoonnummer, taal, voorkeurs Handyman filiaal, type stofzuiger en type printer. Ook wordt de bestelhistorie (indien je al eens bij ons besteld hebt) gekoppeld aan jouw profiel, zodat we je gerichte aanbiedingen kunnen tonen. Deze informatie wordt bewaard zo lang jij lid blijft van onze nieuwsbrief en kan worden ingezien door de klantenservice en marketingafdeling van Handyman.

Iedere nieuwsbrief bevat een link waarmee jij jezelf uitschrijft van onze mailinglijst. Afmelden kan ook door een e-mail te sturen aan onze klantenservice. Na de uitschrijving voor de nieuwsbrief verwijderen wij alle gegevens die rondom jouw e-mailadres zijn verzameld in mailingprogramma Spotler.

 

Locatiegegevens

Wij kunnen locatiegegevens (GPS) van je verzamelen om onze dienst te verbeteren. Zo tonen wij de contactgegevens van de dichtstbijzijnde winkel wanneer we jouw locatie weten. Hiervoor wordt bij het bezoeken van onze website expliciet jouw toestemming gevraagd.

Tevens kunnen deze (locatie) gegevens opgeslagen en verwerkt worden door de aanbieder van bijvoorbeeld de navigatie/kaartensoftware, zoals Google Maps, maar de gegevens kunnen ook worden gebruikt door bijvoorbeeld Google of Apple zelf. Wij hebben hier geen invloed op. Wij raden je aan de relevante privacy verklaringen te lezen.

 

Delen van persoonsgegevens met derden

Handyman B.V. verkoopt jouw gegevens niet aan derden en zal deze uitsluitend verstrekken indien dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Met bedrijven die jouw gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een verwerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens. Handyman B.V. blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen. In geval van een vermoeden van fraude of misbruik van onze webwinkel kunnen wij persoonsgegevens aan de bevoegde autoriteiten overhandigen.

 

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken

Handyman B.V. gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. Handyman B.V. gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren. Daarnaast plaatsen we cookies die jouw surfgedrag bijhouden zodat we op maat gemaakte content en advertenties kunnen aanbieden. Bij jouw eerste bezoek aan onze website hebben wij je al geïnformeerd over deze cookies en hebben we je toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan.

Op onze website worden ook cookies geplaatst door derden. Dit zijn bijvoorbeeld adverteerders en/of de sociale media-bedrijven. Met derden die cookies plaatsen hebben wij afspraken gemaakt over het gebruik van de cookies en applicaties. Toch hebben wij geen volledige controle op wat de aanbieders van deze applicaties zelf met de cookies doen wanneer zij deze uitlezen. Voor meer informatie over deze applicaties en hoe zij met cookies omgaan, raden wij je aan de privacy verklaringen van deze partijen te lezen (let op: deze kunnen regelmatig wijzigen).

Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Houd er wel rekening mee dat het mogelijk is dat onze website dan niet meer optimaal werkt. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen. Zie voor een toelichting: https://veiliginternetten.nl/themes/situatie/cookies-wat-zijn-het-en-wat-doe-ik-ermee/.

 

>> Meer informatie over ons cookiebeleid

>> Bekijk het volledige cookieoverzicht van Handyman.nl (PDF)

 

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door Handyman B.V. en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens waarover wij van jou beschikken in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen. Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar avanginneken@handyman.nl. Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij jou een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. Wij reageren zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen twee weken, op jouw verzoek. Handyman B.V. wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

 

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

Handyman B.V. neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact met ons op via privacy@handyman.nl.

Marij ten Veen is de beveiligingscoördinator van Handyman B.V. Zij is te bereiken via privacy@handyman.nl.