Sortering

Reisstekkers kopen

12 artikelen
Filter
Sorteer
Weergave
1

Met een reisstekker ook in het buitenland je apparaten gebruiken

Ga je binnenkort op reis? Controleer dan altijd welke soorten stopcontacten en stekkers in dat land gebruikt worden. Als dit afwijkt van wat we in Nederland gebruiken is het handig om een reisstekker mee te nemen. Een reisstekker – ook wel bekend als adapter, wereldstekker of stekkeradapter – voorkomt dat je jouw eigen föhn, laptop, smartphone of ander elektrisch apparaat niet kunt gebruiken in het buitenland. Een onmisbare reisgadget dus! Op deze manier kun je toch je apparaten gebruiken en opladen. Je steekt in dat geval de apparaat-stekker in de reisstekker en de reisstekker vervolgens in het stopcontact. 

Let bij het gebruik van een reisstekker wel altijd op het voltage. Heb je een 110 Volt apparaat, dan moet je deze nooit aansluiten op een 220 Volt netwerk. Bijvoorbeeld een Amerikaanse scheerapparaat die maximaal 110 Volt kan verdragen aansluiten op het Nederlandse 220 Volt lichtnet. Mocht je dit wel willen doen dan heb je een speciale omvormer nodig! Kijk dus altijd op het apparaat op hoeveel voltage deze werkt. Bij laders voor telefoons, elektrische tandenborstels en laptops is dit in de meeste gevallen niet nodig en volstaat een reisstekker.

 

Van Engelse stekker naar Nederlandse stekker

Wist je dat de stopcontacten in Engeland niet hetzelfde zijn als die in Nederland? Daar gebruiken ze type G stopcontacten, terwijl Nederlandse stopcontacten type C zijn. Engelse stekkers hebben een extra pinnetje. Om die reden is het niet mogelijk om een apparaat met een Engelse stekker hier zomaar op het lichtnet aan te sluiten. En dat is knap lastig als je een scheerapparaat, elektrische tandenborstel of ander apparaat hebt aangeschaft tijdens je tripje naar Londen. Om deze apparaten te gebruiken heb je een reisstekker, ook wel wereldstekker genoemd, nodig. Steek de Engelse stekker in de reisstekker, en plaats deze vervolgens in een Nederlands stopcontact. Omdat de netspanning in beide landen 230 Volt is kun je op deze manier jouw Engelse aankoop probleemloos gebruiken!

 

Amerikaanse stekker

Ook de stekker van een in Amerika geproduceerd apparaat is anders dan de stekkers zoals wij deze kennen; in plaats van ronde pinnen, heeft een Amerikaanse stekker vaak twee platte pinnen. Het type stekker is A of C. Met een verloopstekker maak je van een Amerikaanse stekker een Nederlandse stekker, zodat het apparaat gebruikt kan worden in onze type C stopcontacten. Overigens is het apparaat met behulp van de reisstekker in grote delen van Europa te gebruiken. 

 

Wereldstekkers bestellen

Bestel vandaag voor 20:00 uur een reisstekker op www.handyman.nl en je kunt deze morgen al in je koffer stoppen. Dit met uitzondering van weekend- en feestdagen, dan doen we er iets langer over om je pakket te bezorgen. Weet je niet zeker welke reisstekker je nodig hebt? Neem dan even contact met ons op.