Sortering

Halogeenlampen

Met ingang van 1 september 2018 is de halogeenlamp verboden door de Europese Unie. Vanaf deze datum zijn de energie-efficiëntie eisen van lampen aangescherpt en moeten lampen minimaal energielabel B hebben. Halogeenlampen hebben vrijwel altijd energielabel C of D. Daardoor voldoen halogeenlampen niet meer aan de eisen en mogen wij (en alle andere retailers) geen nieuwe halogeenlampen meer inkopen. Winkels mogen wel nog hun voorraden uitverkopen. Dat houdt in dat voor alle halogeenlampen van Handyman geldt: OP=OP

13 artikelen
Filter
Sorteer
Weergave
1

Een halogeenlamp is een type gloeilamp met een hoger rendement en een twee keer zo lange levensduur als een gewone gloeilamp. Hierdoor zijn ze niet alleen beter voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Dit type lamp is in 1992 in productie genomen en wordt vaak gebruikt om ruimtes een prettige ambiance te geven of een object binnen de ruimte uit te lichten. Halogeenlampen geven een krachtig wit licht en zijn dimbaar, zodat je de hoeveelheid licht kunt aanpassen aan jouw wens. Zo zijn deze lampen ook zeer geschikt om een knusse sfeer te creëren in je huiskamer, (woon)keuken of andere kamers in huis. 

Welke halogeenlamp heb ik nodig?

Bij Handyman vind je meer dan 120 Halogeenlampen van de bekende merken Philips en GP. Naast de klassieke vorm kun je verschillende andere typen kiezen zoals kaars-, buis- of kogelvormige lampen. Zo heb je voor ieder armatuur een passend ontwerp. 

Het meest gebruikte type fitting is de E27 fitting, ook wel “grote fitting” genoemd. Deze fitting wordt gebruikt voor 230V. Heb je een schemerlamp? Dan wordt meestal een E14 fitting gebruikt. Een ander type dat veel wordt gebruikt is de GU10, ook wel “bajonetfitting” genoemd. Deze heeft een diameter van 10 millimeter. Dit zijn slechts drie veel voorkomende typen. Heb je een ander type nodig? In ons assortiment zitten ook halogeenlampen met een R7S, GY6.35, GU5.3, G4, G9 of GU4 of GU10 fitting.

Bestellen gaat snel en gemakkelijk via onze webshop. Heb je het lampje direct nodig? In onze winkels zijn veel modellen altijd op voorraad, je kunt deze meteen afhalen. Vind je het fijner als we je bestelling thuis leveren? Geen probleem! We zorgen ervoor dat je pakket zo snel mogelijk in huis is.  

Mocht je twijfelen welke lamp je nodig hebt, neem dan gerust contact op met onze klantenservice of direct met een van onze winkels. Zij helpen je graag verder met al je vragen over halogeenlampen.