Sortering

Qi laders voor de smartphone

4 artikelen
Filter
Sorteer
Weergave
1

Qi laders: voor het draadloos opladen van je telefoon

Ken jij de Qi lader al? Met een Qi lader wordt jouw smartphone draadloos opgeladen. Het opladen begint automatisch zodra je de telefoon op de lader plaatst. Omdat de smartphone niet met een kabeltje aangesloten hoeft te worden op de Qi lader, kan iedereen in het gezin gebruik maken van dezelfde oplader. Of je nu een iPhone, Samsung, Huawei of een ander merk toestel hebt. Makkelijker kan niet! De Qi lader zelf sluit je met een USB-laadkabel aan op bijvoorbeeld een netadapter of de USB-poort van je pc. 

 

Welke Qi oplader moet ik kiezen? 

Handyman verkoopt Qi laders van de merken Mobilize en Cellular Line. Welk model het best voor jou geschikt is hangt af van jouw wensen. Hoe hoger het vermogen van de lader, hoe korter de oplaadtijd van de smartphone. Kijk dus vooral naar het vermogen en ampère van de laders als je een korte oplaadtijd belangrijk vindt. De modellen die Adaptive Fast Charging (AFC) ondersteunen laden extra snel (mits jouw telefoon AFC ondersteunt). 

Wil je het toestel tijdens het opladen blijven gebruiken? Kies dan voor een Qi lader die je zowel liggend als in schuine stand kunt plaatsen. Zo kun je nog steeds makkelijk een mailtje typen of door Instagram scrollen. 

Als je jouw telefoon vaak in de auto gebruikt, bijvoorbeeld als navigatie tijdens het rijden, dan is een smartphonehouder met Qi technologie ideaal. Kies voor een houder die je bevestigt aan de voorruit of dashboard, of voor een model dat je vastmaakt aan het ventilatierooster van de auto. Zodra je de telefoon in de houder plaatst start het opladen vanzelf. 

 

Is een Qi lader geschikt voor mijn telefoon?

Een Qi draadloze oplader is te gebruiken voor alle mobiele telefoons die draadloos opladen ondersteunen. Dit zijn de wat nieuwere toestellen, zoals de iPhone 8 en hoger en de Samsung Galaxy S6 en hoger. Kijk als je twijfelt in de handleiding van jouw smartphone of de Qi techniek geïntegreerd is in het toestel. Of kijk in dit overzicht of jouw telefoon Qi compatable is.  

Heb je hulp nodig bij het uitkiezen van een Qi lader? Neem dan contact op met de smartphonespecialisten in onze winkels of met de Handyman klantenservice.