Sortering

Muizen en toetsenborden

25 artikelen
Filter
Sorteer
Weergave
1
2 Volgende

Toetsenbord en/of muis bestellen?

Bij Handyman vind je de muis en het toetsenbord dat geschikt is voor jou! Bijvoorbeeld van Rapoo, Gembird of Logitech. Natuurlijk zijn de producten los verkrijgbaar, maar je kunt ook een set aanschaffen van een toetsenbord met de bijbehorende muis. Twijfel je nog welk type je wilt? Hieronder leggen we je het verschil uit tussen de soorten muizen en toetsenborden.

 

Het verschil tussen een lasermuis en optische muis

Met ons brede assortiment aan muizen vind je altijd wat je zoekt. Alle muizen zijn geschikt voor dagelijks gebruik. Sommige modellen bevatten extra opties om je lange werkdag makkelijker door te komen zonder last te krijgen van je pols. Ook bieden we een touch muis en een ultradunne muis.

Handyman verkoopt laser- en optische muizen. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen deze typen? Een optische muis maakt gebruikt van een LED-lampje. Hierdoor kun je een optische muis op bijna alle oppervlakken gebruiken. Wel is het belangrijk dat het oppervlak niet weerkaatsend werkt, anders zal de muis niet functioneren. Het nadeel van een optische muis is dan ook, dat deze niet werkt op glas of een oppervlak met een egale kleur. Een lasermuis maakt gebruik van een laserlampje. Een lasermuis kun je eigenlijk op alle oppervlakken gebruiken, óók op een weerkaatsende ondergrond zoals glas.

Omdat optische muizen en lasermuizen steeds betaalbaarder zijn worden de oudere muizen, met het balletje aan de onderzijde, nauwelijks meer verkocht.

 

Voor- en nadelen van een draadloze muis

Een ander belangrijk kenmerk waar je bij het uitkiezen van een nieuwe muis op let, is of deze draadloos werkt of wordt aangesloten met een snoer. Het voordeel van draadloze modellen is dat ze heel mobiel zijn en daarom meer bewegingsruimte bieden. Veel draadloze muizen werken op batterijen. Vooral bij intensief gebruik raken de batterijen vrij snel leeg. Het voordeel van een bedrade muis is dat deze nooit leeg is en dus ten alle tijden werkt. Wist je trouwens al waar de term “muis” vandaan komt? Deze handige computerhulpjes zijn in het verleden zo genoemd omdat ze dankzij hun vorm en snoer wel wat weg hebben van de gelijknamige diertjes!

 

Verschillende modellen toetsenborden

Ook qua toetsenborden zijn er verschillende modellen. Net als bij muizen, heb je keus uit draadloze modellen en modellen met snoer. Het ontwerp van toetsenborden wordt steeds gebruiksvriendelijker. Zo hebben veel typen een touchpad, zodat je de pc nog makkelijker bedient. Ook chicklet toetsenborden worden steeds populairder. Dit type is vernoemd naar een Amerikaans kauwgommerk. De toetsen van deze modellen zijn plat, hebben ronde hoeken en rechte zijkanten. Voordeel hiervan is dat je vingers minder kracht hoeven te zetten om de toetsen in te drukken. Bovendien zijn deze modellen licht van gewicht en nemen ze minder ruimte in bij het opbergen. Een nadeel is dat de toetsen minder gevoelig zijn dan die van een mechanisch toetsenbord, dat dikkere toetsen heeft die je maar deels in hoeft te drukken. De knoppen van een Chicklet moeten volledig worden ingedrukt.