Sortering

TL-buizen

10 artikelen
Filter
Sorteer
Weergave
1

Zoek je een TL-buis? Handyman heeft een uitgebreid assortiment TL-lampen van Philips en Whirlpool. Een TL-buis heeft net als een spaarlamp een wel  5 à 6 keer hogere lichtopbrengst dan een gloeilamp en is dus een stuk energiezuiniger. Bovendien gaat een TL-lamp wel 8 keer langer mee dan een gloeilamp. Het is dan ook niet vreemd dat zo’n 80% van al het kunstmatige licht in de wereld bestaat uit TL-licht. Van nature is het licht dat uit een TL-buis komt nogal koud, maar dankzij de huidige technieken zijn er tegenwoordig ook TL-lampen met warmer licht op de markt.

Toepassing

TL-buizen hebben de grootste levensduur wanneer zij steeds een relatief lange periode branden en niet te snel achter elkaar aan en uit worden gezet. Deze lampen lenen zich dan ook vooral voor panden als kantoren, scholen of horecagelegenheden en in mindere mate voor ruimtes als een toilet of slaapkamer.  

Welk type TL-lamp heb ik nodig?

TL-lampen zijn er in verschillende soorten en maten. Van belang is dat je wanneer je een lamp vervangt, kiest voor een exemplaar met hetzelfde wattage. Je kunt wel kiezen voor een TL-buis met een andere kleur licht, zolang deze lamp maar hetzelfde wattage heeft als het exemplaar dat je verwijdert. Het wattage van het product hangt samen met de lengte; hoe hoger het wattage van de lamp, hoe langer de buis zal zijn.

Vervolgens kies je of je een buis- of spiraalvormige lamp wilt aanschaffen en wat voor fitting deze heeft. Heb je de lamp van je keuze gevonden? Bestellen bij Handyman gaat heel gemakkelijk,en wij zorgen ervoor dat je bestelling binnen 1 à 2 dagen bij jou thuis, in een van onze winkels of bij een DHL-afhaalpunt voor je klaarligt. Vaak is het zelfs mogelijk om TL-lampen direct op te halen in de winkel! En ben je trouwens ook op zoek naar een starter voor je TL-buis? Kijk dan eens op deze pagina