Sortering

Micro SD kaart

6 artikelen
Filter
Sorteer
Weergave
1

Micro SD kaart kopen

Een micro SD kaart is een geheugenkaart van een klein formaat. Deze geheugenkaartjes worden vooral gebruikt in mobiele telefoons, tablets en action camera’s. Wanneer je een geheugenkaart koopt moet je op verschillende specificaties letten. Een belangrijke specificatie is de geheugencapaciteit van de micro sd kaart. De geheugencapaciteit bepaalt hoeveel foto’s en video’s er op je geheugenkaart past.

Hoeveel foto’s er op de geheugenkaart kunnen is afhankelijk van de grootte van je foto. Om te bepalen hoeveel foto’s er op je geheugenkaart passen, kijk je hoeveel MB een gemiddelde foto van je is. 1 GB is 1024MB. Een handige formule om uit te rekenen hoeveel foto’s je kunt opslaan is: 1024 / gemiddelde bestandsgrootte x totale geheugen capaciteit van je micro SD kaart. Bijvoorbeeld bij een geheugenkaart van 16GB en gemiddelde foto grootte van 2,5 mb: 1024 / 2,5 mb x 4gb = 6554 foto’s.

Wanneer je ook video’s op de geheugenkaart opslaat gebruik je meer geheugen op de micro SD kaart. Hoeveel ruimte een video in beslag neemt hangt af van de kwaliteit waarin je filmt. Hieronder een overzicht(Let op: dit kan per type camera en SD-kaart verschillen).

De lees- en schrijfsnelheid van een micro SD kaart

De schrijfsnelheid is het belangrijkste. Je hebt twee verschillende snelheden, namelijk: leessnelheid en de schrijfsnelheid. Waarvan de schijfsnelheid het belangrijkste is. Dit zorgt ervoor dat de informatie wordt weggeschreven. De buffer van een camera raakt snel vol bij een te lage schrijfsnelheid. Hierdoor stopt de camera met het maken van foto’s. Wanneer de buffer weer leeg is kun je weer foto’s of video’s maken. De schrijfsnelheid wordt weergeven als Speed Class:

Wij van Handyman hebben voor iedere soort klant een geheugenkaart. Kom je met bovenstaande informatie er toch niet uit welke micro SD kaart je nodig hebt? Bel dan met onze klantenservice of ga langs in één van onze Handyman winkels.