Sortering

Lege dvd kopen

1 artikelen
Filter
Sorteer
Weergave
1

Lege dvd kopen

Ben je van plan om bestanden op een dvd te branden? Dan kan dit op een beschrijfbare dvd(DVD-R of DVD+R) of een herschrijfbare dvd(DVD-RW of DVD+RW). Het verschil is dat je op een beschrijfbare dvd maar éénmalig kunt branden en op een herschrijfbare dvd meerdere keren kunt branden. De specificatie 4x, 8x, 16x staat voor de snelheid waarmee de DVD wordt gebrand of gelezen.

Beschrijfbare dvd (DVD-R of DVD+R)

Een beschrijfbare dvd heeft twee verschillende soorten, de DVD-R en de DVD+R. Er is weinig verschil tussen deze twee schijven. Het verschil is dat de DVD-R als eerst is ontwikkeld en daardoor te gebruiken is op dvd-spelers die ouder zijn. De DVD+R is in een later stadium ontwikkeld waardoor deze dvd’s niet op ouderere dvd-spelers af te spelen zijn. Beide hebben ze gemiddeld 4,7Gb opslagruimte.

Herschrijfbare dvd (DVD-RW) of DVD+RW)

Zoals je hierboven hebt gelezen kun je op deze disk data meerdere malen opslaan en weer overschrijven, gemiddeld 1000 keer. Het is dus mogelijk om niet relevante bestanden te verwijderen en nieuwe bestanden op de schijf te branden. Net als bij de beschrijfbare dvd is het verschil tussen -RW en +RW dat de -RW op oudere dvd-spelers afgespeeld kunnen worden. En +RW niet op oudere dvd-spelers afgespeeld kan worden. In totaal kun je 4,7Gb aan data op de disks opslaan.

Welke dvd is geschikt voor mijn dvd-speler?

Voor de keuze van de juiste soort dvd adviseren wij om de handleiding van je dvd speler te lezen. Hier staat meestal in welke type dvd je nodig hebt. Mocht je er toch niet uit komen dan kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice. Wij helpen je graag verder!