Sortering

Veiligheid & pechhulp

5 artikelen
Filter
Sorteer
Weergave
1

Goed voorbereid op pad met de auto

Een ongeluk zit in een klein hoekje, zorg daarom dat je altijd voorbereid de weg op gaat. Bij Handyman kun je terecht voor allerlei artikelen omtrent veiligheid en pechhulp onderweg.

 

Pech onderweg

Het is verstandig om altijd een veiligheidsvest en een gevarendriehoek in je auto te hebben liggen. Beide producten zijn voorzien van reflecterende strepen. Mocht je met pech langs een drukke (snel)weg staan dan ben jij goed zichtbaar en worden jouw medeweggebruikers op tijd gewaarschuwd voor een gevaarlijke situatie. En misschien kunnen zij dan hulp bieden zodat je sneller weer op weg kunt. In sommige landen, zoals Frankrijk, is het zelfs verplicht om een veiligheidsvest in de auto te hebben. Daarnaast is een startkabel set altijd handig. Mocht jouw auto of die van een medeweggebruiker niet starten dan kun je deze met startkabels weer aan de praat krijgen, zonder dat de Wegenwacht ter plaatse hoeft te komen.

 

Veiligheid voorop

Voor je eigen veiligheid is het belangrijk dat je auto altijd is voorzien van een noodhamer, ook wel ‘lifehammer’ genoemd. Op het moment dat je een flink ongeluk krijgt en je auto te water raakt of vlam vat, is via de deur ontsnappen uit het voertuig erg lastig. Met een noodhamer heb je de mogelijkheid om je gordel los te snijden en de ramen te verbrijzelen, waardoor je alsnog snel de auto kunt verlaten. Daarnaast is het handig om een verbanddoos binnen handbereik te hebben. Zo heb je altijd de mogelijkheid om onderweg een wond te kunnen verzorgen.

 

Verplicht een alcoholtester in de auto

In landen zoals Frankrijk is het al verplicht om te allen tijde twee (ongebruikte) alcoholtesters in de auto te hebben. Handyman adviseert de alcoholtester van Carpoint. Deze heeft het NF-keurmerk, dat de kwaliteit en veiligheid van het product garandeert. Een aanrader dus om een setje van deze alcoholtesters in je dashboardkastje te leggen wanneer je naar of door Frankrijk reist.