Scheerkoppen vervangen

Houd je scheerapparaat in topconditie met nieuwe scheermesjes

Voor een glad scheerresultaat is het van belang dat de scheermesjes scherp zijn. Het gevolg van botte scheermesjes is dat het scheren langer duurt en minder comfortabel is; de mesjes trekken aan de haartjes in plaats van ze vloeiend in één beweging af te scheren. En na al dat gedoe krijg je niet het gewenste resultaat. Heb jij vragen over wanneer en hoe je de scheerkoppen van jouw apparaat moet vervangen? Het maakt niet uit of je een Philips scheerapparaat of een Braun scheerapparaat hebt, Handyman heeft de antwoorden én de producten.

Scheerkoppen vervangen

Wanneer moeten de scheerkoppen vervangen worden? Dat weet jij beter dan wij. Hoe lang de scheerbladen scherp blijven is immers grotendeels afhankelijk van het gebruik. Niemand weet beter hoe vaak scheren en trimmen onderdeel is van jouw ochtend- of avondritueel dan jij.  

Voor de gemiddelde man raden wij aan om de scheerkoppen elke 12 tot maximaal 24 maanden te vervangen. Deze gemiddelde man scheert zichzelf namelijk dagelijks en de stugge haartjes slijten de mesjes. Naast de slijtage begint het metaal van de messen ook de oxideren. Dit komt door de microscopische deeltjes die er achterblijven in de scheerkop na elk gebruik, zoals huidvet en huidschilfers. Als je merkt dat de scheerprestaties al eerder afnemen, gun jezelf dan het plezier en het gemak van nieuwe scheerkoppen. Scheren met botte mesjes duurt langer, veroorzaakt huidirritatie en scheert niet glad.

Philips scheerkoppen vervangen

Wij krijgen vaak de vraag hoe je de mesjes van het Philips scheerapparaat moet vervangen. Als echte “Handymen” hebben wij daar natuurlijk het antwoord op. Met ons stappenplan maken wij het makkelijk voor je. Volg onderstaande stappen nauwkeurig op, dan gaat het je vast goed af.

Philips scheerkoppen vervangen: stap voor stap

Stap 1. Haal de stekker uit het stopcontact

Stap 2. Trek de oude scheerkop los

Stap 3. Druk de nieuwe scheerkop op het apparaat

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met de klantenservice, of kom langs bij één van onze experts in de dichtstbijzijnde Handyman winkel. Zij helpen graag een handje.

Braun scheerkoppen vervangen

De heren met een Braun scheerapparaten hebben een beetje pech, het vervangen van de cassette van een Braun scheerapparaat is namelijk veel moeilijker dan nieuwe messen plaatsen bij het Philips scheerapparaat. Braun-gebruikers moeten namelijk één extra stap doorlopen. Maar laat je niet afschrikken! Jij kan deze taak aan, dankzij onze gedetailleerde instructies.

Nieuwe Braun cassettes plaatsen:

Stap 1. Haal de stekker uit het stopcontact

Stap 2. Druk de zijkanten van de cassette in om het scheerblad te ontgrendelen

Stap 3. Trek het oude scheerblad en messenkop eraf

Stap 4. Klik het nieuwe scheerblad en de messenkop op het apparaat

Natuurlijk staan onze experts in de winkel en bij de klantenservice voor je klaar als je ook met dit stappenplan geen succes hebt.

 

Nieuwe scheerkoppen bij Handyman

Je hoeft niet verder te zoeken naar nieuwe scheerkoppen voor jouw Philips of Braun scheerapparaat. Bij ons kies je uit de originele scheerkoppen en cassettes en de voordelige scheermesjes van ons huismerk. Op de artikelpagina geven wij altijd aan voor welke scheerapparaten de scheerkop geschikt is, zodat je nooit per ongeluk de verkeerde in je winkelmandje gooit. In de winkel weet onze productexpert precies welk type scheerkop jij nodig hebt.

Ook voor andere accessoires voor bij het scheren ben je bij Handyman aan het juiste adres. 

 

Scheerkoppen reinigen

Huidvet en huidschilfers die verzamelen in de scheerkop veroorzaken oxidatie van het metaal. Dit is één van de redenen waardoor jouw scheermesjes sneller bot worden. Door het scheerapparaat regelmatig te reinigen, houd je de mesjes niet alleen hygiënisch, je zorgt er ook voor dat het scheerapparaat topprestaties blijft leveren. Met het juiste onderhoud haal jij het beste (en het meeste) uit jouw scheermesjes. Daar maken wij ons bij Handyman sterk voor.