Senseo ontkalken

Hoe werkt het precies: ontkalken van Senseo?

Je wilt natuurlijk lang genieten van de volle smaak van jouw kopje Senseo koffie. Daarom raden wij aan om zeker éénmaal in de 3 maanden het Senseo koffiezetapparaat te ontkalken. Woon je in een gebied waar er veel kalk in het water zit, dan is het aan te raden om vaker te ontkalken. Door je Philips Senseo te ontkalken om de 3 maanden zorg je voor een aanzienlijk langere levensduur van je koffiemachine.

Door kalkaanslag kunnen de leidingen in het apparaat dicht slibben. Daardoor komt er per kop minder koffie uit de Senseo en vermindert de smaak van de koffie aanzienlijk. Ook lauwe koffie en een ontbrekende schuimlaag is een teken dat er ontkalkt moet worden. Goed onderhoud van jouw apparaat is dus belangrijk.

 

Hoe ontkalk ik mijn Senseo?

Voorbereiding

  • Schenk het water voorzichtig over in het waterreservoir van de Senseo en plaats het reservoir weer terug.
  • Zet de koffiemachine aan en plaats een grote kom of schaal op het rooster om het water op te vangen.
  • In de éénkops padhouder plaats je een gebruikte koffiepad. Doe de padhouder in het apparaat. De gebruikte koffiepad dient als filter om de afvalstoffen, zoals kalkresten, op te vangen.

Ontkalken

  • Om het ontkalkingsmiddel zijn werk te laten doen druk je op de 2-kops knop. Het middel zal nu door de leidingen gaan en het afvalwater komt terecht in de grote kom of schaal die je hebt klaargezet. Zodra het apparaat stopt en weer opgewarmd is druk je nogmaals op de 2-kops knop. Dit herhaal je totdat het reservoir leeg is.
  • Mocht de grote kom of schaal halverwege het ontkalkingsproces vol raken, leeg deze dan tijdig zodat het niet overstroomt.

Spoelen

  • Haal de gebruikte koffiepad en padhouder uit het apparaat.
  • Spoel het waterreservoir goed schoon met koel water. Zodra het reservoir gereinigd is vul je deze tot aan de max-aanduiding.
  • Om het spoelproces goed uit te voeren druk je op de 2-kops knop. Het schone water zal nu door de leidingen gaan en het spoelwater wordt opgevangen in de grote kom of schaal. Zodra het apparaat stopt en weer opgewarmd is druk je weer op de 2-kops knop. Ook dit herhaal je totdat het reservoir leeg is.
  • Mocht de grote kom of schaal halverwege het spoelsproces vol raken, leeg deze dan tijdig zodat het niet overstroomt.  

Hieronder vind je een video over hoe je jouw Senseo Original Koffiezetapparaat ontkalkt:

 

Zo, jouw Senseo koffiezetapparaat kan er weer voor 3 maanden tegenaan!

Heb je een onderdeel of accessoire nodig voor je Senseo Koffiezetapparaat?

Deze zijn heel makkelijk te bestellen op onze website. Het is natuurlijk mogelijk dat je Senseo Koffiezetapparaat niet meer zo goed werkt of helemaal niet meer werkt. Het is niet nodig om je apparaat hierdoor weg te gooien, de kans is namelijk groot dat je Senseo nog te maken is. Handyman kan bijna alle onderdelen van je Senseo koffiezetapparaat leveren zoals een padhouder, afdichtingsring of een waterreservoir. Bekijk onze Senseo onderdelen pagina voor je juiste onderdeel of accessoire. Staat het onderdeel of accesoire dat je wil bestellen er niet tussen? Neem dan contact op met onze klantenservice via het telefoonnummer: 076 593 93 95 . De kans is groot dat we het onderdeel/accessoire via één van onze leveranciers toch kunnen bestellen.