De sterkste lijmen

20 artikelen
Filter
Sorteer
Weergave
1

Lijm kopen 

Handyman verkoopt meer dan twintig soorten lijm van Bison en Loctite. Waarom zoveel? Dat heeft ermee te maken dat niet iedere lijmsoort goed hecht aan een bepaald type ondergrond. Om papier te plakken heb je een andere substantie nodig dan voor het lijmen van bijvoorbeeld kunststof of hout. Bepaal daarom aan de hand van de toepassing die je voor ogen hebt welke lijm het best geschikt is. De filtering op deze pagina helpt je daarbij.

 

Secondelijm: sterk en snel

In vrijwel ieder huishouden is een tubetje secondelijm te vinden. En dat is niet zo gek, want deze universele lijm kun je voor verschillende materialen gebruiken. Denk aan veel soorten kunststof, metaal, rubber en zelfs porselein. Secondelijm is ultrasterk en snel droog. Om te voorkomen dat je per ongeluk je vingers aan elkaar lijmt (het kan de beste overkomen) is er ook een handige verpakking met tipper. Daarmee doseer je nauwkeurig en zonder te knoeien. Bison secondelijm is waterbestendig en daarom ook buiten te gebruiken.

 

Houtlijm: schroeven niet meer nodig

Wil jij binnenshuis houten voorwerpen of oppervlakken lijmen? Kies dan voor Bison houtlijm. Dit middel is ideaal voor onder meer het repareren van een afgebroken stoelpoot of wanneer je zelf meubels maakt. Houtlijm is erg sterk en kan zowel in combinatie met voorhoutschroeven als zelfs zonder schroeven gebruikt worden. Ga je aan de slag met houtlijm? Kies daarvoor een niet al te warme dag uit. Bij hoge temperaturen hecht de lijm zich minder goed.

 

Kunststof repareren? Gebruik PVC lijm!

Wil je een afvoerbuis, goot, huishoudelijk apparaat, afstandsbediening of ander voorwerp van hard plastic lijmen? Dan is PVC lijm je beste vriend. Deze sterke lijm is waterbestendig. Ook voor het repareren van de kunststof delen van auto- en fietsverlichting wordt dit type kleefsel dan ook veel gebruikt. Voor het repareren van kleine voorwerpen en apparaten raden wij een tube aan. Bison PVC lijm is ook verkrijgbaar in pot; fijn als je er relatief veel van nodig hebt. Met het bijgeleverde kwastje breng je het hechtmiddel eenvoudig aan.