Sortering

Aandrijfsnaren

6 artikelen
Filter
Sorteer
Weergave
1

Een kapotte aandrijfsnaar

Werkt je wasmachine of droger netjes het volledige programma af, maar draait de trommel van het apparaat niet meer? Dit probleem wordt vaak veroorzaakt door een versleten of geknapte aandrijfsnaar. Dit onderdeel wordt ook wel aandrijfriem of v-snaar genoemd. De oplossing is eenvoudig: monteer een nieuwe v-snaar en de machine werkt weer perfect!

 

De juiste maat v-snaar voor jouw wasmachine of droger

Wij leveren aandrijfriemen van leveranciers als Whirlpool en Indesit. Ook bieden wij alternatieve uitvoeringen aan van ons huismerk Scanpart. Er bestaat geen universele v-snaar die past in iedere was- of droogautomaat. Het type aandrijfsnaar dat nodig is verschilt per machine. In het assortiment van Handyman vind je daarom ruim 15 verschillende snaren.

De maat van de snaar is een combinatie van de lengte in millimeters en het aantal ribbels/groeven van het product. Voorbeeld: de Whirlpool Poly V-Snaar 2010 H7 is 2010 millimeter lang en 7 ribbels breed. Welke maat je nodig hebt staat vermeld op de oude snaar. Vaak is deze informatie echter weggesleten, waardoor je het niet meer kunt lezen. Het beste kun je daarom zoeken op het model- of typenummer van het apparaat. Wanneer je deze invoert in de zoekbalk bovenaan onze website tonen wij de producten die passend zijn voor jouw wasmachine of droger.

Natuurlijk kun je ook contact opnemen met de productspecialisten in onze winkels! Zij hebben veel ervaring met het opzoeken van de juiste aandrijfsnaar en kunnen je direct vertellen of zij het voor je kunnen bestellen.

 

Monteren van de aandrijfriem

Er zijn zowel elastische v-snaren als niet-elastische snaren op de markt. Het monteren van een elastische snaar is wat lastiger dan een niet-elastische variant. Je moet namelijk eerst zorgen dat de aandrijfriem voorzichtig wordt opgerekt, en daarna moet de aandrijfsnaar weer iets krimpen voor de juiste spanning rond de trommel. Wil je stap voor stap weten hoe het monteren in zijn werk gaat? Lees dan onze handleiding over het monteren van een elastische v-snaar.