Sortering

Droger verwarmmingselement | Handyman

0 artikelen
Filter
Sorteer
Weergave
1

Verwarmingselement van je droger vervangen?

Wanneer je droger niet meer warm wordt is de kans groot het verwarmingselement kapot is. Dit is het belangrijkste onderdeel van je droger. Het verwarmingselement zorgt er namelijk voor dat de ruimte in de droger verwarmd wordt, waardoor je kleding droog wordt. Zonder een goed verwerkend verwarmingselement wordt de natte was dus niet droog. Om het verwarmingselement van je wasdroger te vervangen wordt er vaak een monteur ingeschakeld. Men denkt dat dit een lastige klus is, maar in tegenstelling is het vervangen een makkelijke klus. Bespaar dus makkelijk geld door het element zelf te vervangen. Bij Handyman kun je voor bijna alle drogers een verwarmingselement vinden. Handyman heeft verwarmingselementen voor merken zoals Miele, AEG, Bosch, Samsung, Siemens, LG, Haier, Zanussi of Whirlpool droger. Zie je het verwarmingselement van je droger niet tussen de producten staan? Dan is de kans groot dat wij het juiste verwarmingselement bij één van onze leveranciers kunnen bestellen. Vul hiervoor ons ‘Ik zoek een onderdeel’ formulier in.

Hoe vervang ik het verwarmingselement van mijn wasdroger?

Stap 1. Het is belangrijk dat je de stekker van de droger uit het stopcontact hebt gehaald en dat de kraan van de droger dicht gedraaid is.

Stap 2. Verwijder als eerste het achter paneel. Je hebt hiervoor een torx schroevendraaier of bit nodig. Schroef de schroeven los en verwijder het paneel. Je ziet nu de beschermingsplaat.

Stap 3. Verwijder ook de beschermingsplaat en leg deze aan de kant.

Stap 4. Nu is het verwarmingselement zichtbaar. Je kunt het verwarmingselement herkennen aan de spiraalvormige vorm. Haal de bedrading en de schroeven van het element los. Achter het element zit het hitteschild, verwijder deze ook voorzichtig.

Stap 5. Je kan nu het nieuwe verwarmingselement alvast vast draaien op het verwijderde hitteschild.

Stap 6. Sluit de bedrading weer aan zoals het was aangesloten.

Stap 7. Plaats nu het verwarmingselement + hitteschild in de droger

Stap 8. Draai de achter paneel weer op de droger.

Stap 9. Sluit de droger aan en je kunt de droger weer gebruiken zoals je gewend bent!