Sortering

Bluetooth hoofdtelefoon

22 artikelen
Filter
Sorteer
Weergave
1

Bluetooth hoofdtelefoon

Je ziet ze steeds vaker voorbij komen; een hoofdtelefoon die op bluetooth verbinding werken. Een belangrijk voordeel is dat je niet meer zit te stoeien met de snoer die in de knoop zit of de aansluiting die kapot gaat. Bij een bluetooth koptelefoon ben je een stuk mobieler en flexibeler.

Maar wat is een bluetooth hoofdtelefoon?

Een bluetooth hoofdtelefoon, ook wel koptelefoon genoemd, is een hoofdtelefoon dat werkt op een draadloze verbinding. Via deze verbinding kun je muziek afspelen vanaf je telefoon of andere elektronische apparaten naar je koptelefoon. Het is wel vereist dat het apparaat voorzien is van een bluetooth functie. Tegenwoordig heeft elke mobiele telefoon of tablet deze techniek, maar deze techniek wordt ook steeds vaker gebruikt in computers en tv’s. De grootste ergernis van oortelefoons herken je vast wel; de oordopjes in de knoop. En als tweede is dat de aansluiting van je koptelefoon kapot gaat. Met een bluetooth verbinding neem je deze ergernissen in één keer weg. Je hebt geen snoer meer nodig die in de knoop kan raken, waardoor je ook geen aansluiting meer nodig hebt. 

Ben je op zoek naar een goede koptelefoon? Bekijk dan hieronder onze tips.

Wanneer je regelmatig muziek luistert via je oortelefoon dan wil je zuiver en goed geluid hebben. Doordat het aanbod zo groot is, kunnen wij het best begrijpen dat je het moeilijk vindt om de juiste keuze te maken. Daarom helpen wij je graag een handje om het iets makkelijker te maken. Bij Handyman hebben we de beste merken in ons assortiment zoals: Marmitek, JVC, Rapoo en Velleman. Elk merk heeft zijn eigen kwaliteiten. Marmitek staat bijvoorbeeld bekend om de uitstekende draagcomfort, terwijl de koptelefoons van JVC bekend staat om de hoge kwaliteit geluidsweergave.

Verschillende soorten koptelefoons

Je hebt al gelezen dat de koptelefoons met bluetooth onze voorkeur krijgen maar daarnaast heb je ook nog verschillende soorten van dit product. De volgende soorten heb je:

Over-ear

Een over-ear kun je herkennen aan de grote oorschelpen die volledig over je oren vallen. Hiermee wordt je volledig afgesloten van de omgeving. Wil je jezelf volledig afsluiten en helemaal opgaan in de muziek, dan raden wij deze soort aan. Een nadeel is dat je zo goed als geen omgevingsgeluiden hoort, wij raden dan ook aan om met dit soort koptelefoon niet deel te nemen aan het verkeer.

+ Comfortabel

+ Ga volledig in de muziek op

+ Volume niet hoog om de muziek te horen

- Niet geschikt om deel te nemen aan verkeer

- Sneller gloeiende oren

On-ear

Bij een on-ear rusten de oorschelpen van de koptelefoon op je oor. Daarnaast zijn ze lichter en iets kleiner dan de over ear oortelefoon. Waarbij je bij een over ear volledig wordt afgesloten van de omgeving is dat met een on ear in mindere mate. Je kunt de omgeving nog steeds horen, waardoor het een stuk veiliger is om met dit soort koptelefoons deel te nemen aan het verkeer.

+ Niet volledig afgesloten, je kunt dus gewoon de koptelefoon op doen tijdens het fietsen.

+ Licht en makkelijk mee te nemen.

- Sneller irritaties aan je oren, doordat de oorkussens op je oren drukken.

In-ear

Zoals de naam al zegt zijn dit de oordoppen die in je oor gaan. In-ear oordoppen staan bekend om de isolatie in vergelijking met de normale oordopjes. Omdat de oordopjes in je oor zit gaat het geluid rechtstreek je oor in. Hierdoor wordt het omgevingsgeluid gedempt en komt de bas extra goed over.

+ Bas duidelijk hoorbaar

+ Omgevingsgeluid gedempt

- Minder geschikt met fietsen doordat je omgevingsgeluiden slecht hoort.

- Sneller vies

Zoals je hebt gelezen is er heel veel keus in verschillende soorten en maten. Het is belangrijk om voor jezelf na te gaan wat voor soort koptelefoon je nodig hebt en voor welke doeleinde je het gaat gebruiken. Neem je bijvoorbeeld vaak deel aan het verkeer terwijl je muziek luistert, dan raden wij een on ear koptelefoon aan. Heb je nog een vraag over een koptelefoon of oordopjes? Neem dan contact op met één van onze productexperts.