Sortering

Rookmelders & brandblussers

16 artikelen
Filter
Sorteer
Weergave
1

Rookmelder kopen

Dankzij rookmelders is de kans dat je ’s nachts een brandende woning op tijd kunt verlaten 100% groter. Dit komt omdat je niets ruikt wanneer je slaapt, terwijl je wel geluiden opmerkt. Door de brandgeur zul je dus heenslapen, maar door het alarm van een rookmelder van First Alert zeker niet! Heb jij nog geen rookmelders hangen? Koop ze dan vandaag nog.

Optische rookmelders

Naast de gewone rookmelders vind je bij Handyman ook First Alert optische rookmelders. Deze zijn voorzien van een ontsnappingslicht. Dankzij dit licht is het eenvoudiger jezelf te oriënteren in een ruimte vol met rook. Plaats de optische rookmelder bij een ontsnappingsweg, zoals de hal bij de voordeur. Zo weet je tijdens een brand waar je de woning kunt verlaten.

Koolmonoxidemelders

Ieder jaar overlijden in Nederland tussen de 15 en 25 personen aan een koolmonoxidevergiftiging. De aanwezigheid van een verhoogde concentratie koolmonoxide merk je zelf meestal niet; het gas is zowel kleur- als geurloos. Het is daarom –letterlijk- van levensbelang om goede koolmonoxidemelders in je woonkamer en slaapkamer(s) te plaatsen. Een koolmonoxidemelder laat een luid alarm afgaan bij een verhoogde concentratie van het gas, zodat jij snel kunt handelen. Als het alarm gaat is het erg belangrijk dat je direct alle ramen en deuren opent en samen met je huisgenoten het huis verlaat. Bel zodra je buiten bent 112.

Richt je woning goed in met brandmelders

Is jouw huis al brandveilig? Zorg voor een veilige woning door deze goed in te richten met rookmelders, koolstofmonoxidemelders en hittemelders. In ons blog over brandpreventie lees je hoe je dit doet.