Strijkijzer schoonmaken

Tips om jouw strijkijzer zool weer glanzend schoon te krijgen

Is de onderkant van jouw strijkijzer zwart of vuil geworden? Handyman helpt je om het strijkvlak weer schoon te krijgen.

De zool wordt er niet mooier van als bijvoorbeeld synthetische stoffen te heet gestreken worden, of als je kalkhoudend, hard water gebruikt. Het gevolg is dat je strijkijzer niet meer optimaal over stoffen glijdt. Stroef strijken maakt de klus alleen maar vervelender. Bovendien kan de verkleurde zool afgeven op je kleding, waardoor je lelijke vegen op je vers-gestreken overhemden krijgt. Deze moeten dan opnieuw in de was, of erger nog: misschien zelfs wel in de prullenbak!

Maak het jezelf makkelijk en lees verder om te ontdekken hoe je de zool van jouw strijkijzer weer glanzend schoon krijgt. Dan vliegt de strijkbout over de kleding en maak je snel korte metten met die stapel schone was. 

 

De ouderwetse schoonmaaktrucs van oma:

Er zijn veel trucs bedacht om de zool van de strijkijzer te reinigen met huis-tuin-en-keuken middelen. Met verrassende ingrediënten behandelen veel mensen de strijkzool van hun strijkijzer. Heb jij wel eens gehoord van het schoonmaken van de strijkijzer met azijn, tandpasta of zelfs met zout? Het gemak van deze producten is begrijpelijk, want iedereen heeft deze producten in huis. Althans, het is toch te hopen dat je op z’n minst een tubetje tandpasta hebt.

Toch raden wij niet aan om na het poetsen van je tanden ook de zool van de strijkbout te poesten met een tandenborstel en tandpasta. Met schoonmaakazijn kan zó veel dat het gerust een wondermiddel te noemen is, maar de strijkijzer schoonmaken met azijn is niet de bedoeling. Laat ook het keukenzout in de keuken staan, want als je jouw strijkijzer beschadigt dan maak je jezelf het leven alleen maar zuur.

De tip van Handyman:

Jouw strijkijzer verdient goed onderhoud. De zool van de strijkijzer heeft een speciale coating waardoor het apparaat soepel over alle stoffen glijdt. Deze coating wil je niet beschadigen.

Met een reinigingsstift van Handyman weet je zeker dat je de strijkzool snel en veilig schoonmaakt. Je gaat met de reinigingsstift over de nog warme strijkzool. De stift weekt het vuil los, wat je vervolgens gemakkelijk wegveegt met een doek. De speciaal ontwikkelde stift zorgt ervoor dat het strijkoppervlak weer glad en glanzend wordt. Dat strijkt weer fijn!

Wij raden je aan om het schoonmaken van het strijkijzer geregeld te herhalen, zodat de zool niet ernstig vervuild en verkleurd zal raken. Dan heb je langer plezier van je strijkbout en voorkom je het risico op vlekken op je schone wasgoed. 

 

Strijkijzer ontkalken

Een extra tip van Handyman: ontkalk je strijkbout regelmatig. Hard water met veel kalk is één van de redenen dat de strijkzool verkleurt en vies wordt. Bovendien kan de stoom van een verkalkte strijkijzer bruine plekken op je schone wasgoed veroorzaken. Door het strijkijzer te ontkalken houd je het apparaat in topconditie. 

Slim strijken

Als het strijken van de was echt zo’n klus is waar jij keer op keer tegen op hikt, dan helpen wij jou graag. Of je nu een Tefal strijkijzer of Philips strijkijzer hebt (of welk merk dan ook),  wij helpen jou met onze onderdelen en accessoires. Handyman maakt het strijken makkelijker met deze slimme producten:

Wenko Strijkdoek

Bekijk details
7,99
Dit artikel is online tijdelijk uitverkocht, maar mogelijk wel beschikbaar in onze winkels!