Sortering

Ecologische schoonmaakmiddelen Hygeniq

0 artikelen
Filter
Sorteer
Weergave
1

Ecologische schoonmaakmiddelen van Hygeniq 

Bij Handyman is het nu mogelijk om de duurzame schoonmaakmiddelen van Hygeniq te kopen. Hygeniq is sinds 2012 actief op de professionele schoonmaakmarkt. Op deze markt leveren ze duurzame en groene schoonmaakproducten aan bijvoorbeeld horeca of ziekenhuizen. Door het succes op de professionele markt, levert Hygeniq nu ook op de particuliere markt.

Hygeniq en duurzaam schoonmaken

HYGENIQ ontwikkelt, produceert en levert een volledig assortiment reinigingsmiddelen- en onderhoudsproducten. Deze producten zijn 100% ecologisch, van hoogwaardige professionele kwaliteit en veilig voor mens, dier en milieu. De schoonmaakmiddelen bevatten geen schadelijke dampen net zoals andere chemische schoonmaakmiddelen. Door het grote assortiment van 28 verschillende producten hebben ze voor elk schoonmaakprobleem een oplossing; van afvoerreiniger tot aan krachtige ontvettende reiniger voor ovens en grills. Sinds de oprichting in 2010 heeft Hygeniq zich gefocust op het Business to Business segment en leveren ze aan 1.500 klanten in verschillende industrieën. Deze klantengroep bestaat onder andere uit ziekenhuizen, bedrijven in de levensmiddelenindustrie als Bavaria, schoonmaakbedrijven maar ook grote afnemers als de KLM. Hiermee bewijst HYGENIQ dat krachtige schoonmaakmiddelen die aan de hoogste eisen moeten voldoen, tegelijkertijd ecologisch en volledig biologisch afbreekbaar kunnen zijn.

Cradle to Cradle™ GOLD certificering

HYGENIQ® is slechts één van de 101 bedrijven wereldwijd met een Cradle to Cradle™ GOLD certificering. Dit certificaat staat voor circulair ondernemerschap en toont onze toewijding om "groen" te zijn in alles wat we doen. HYGENIQ® is hiermee de enige Nederlandse producent in haar markt met deze prestigieuze certificering.

Wat zijn de doelen van Hygeniq?

Schoon water voor iedereen

Elke dag gaat er voor miljoenen kilo’s aan giftige en slecht afbreekbare chemicaliën het riool in, hiermee wordt 182,5 miljard lieter schoon drinkwater vervuild. Hygeniq staat voor schoon drinkwater voor iedereen en biedt daarom producten aan die 100% biologisch afbreekbaar zijn en geen schadelijke of giftige chemicaliën bevatten. Deze producten gaan niet ten koste van de visstand en de waterzuivering kosten zijn nihiel. 

Duurzaam verbruik en produceren

De producten van Hygeniq zijn bio-based en 100% biologisch afbreekbaar, hiermee sluit het aan bij de behoefte van de consument. Doordat er geen dampen vrijkomen zijn de producten van Hygeniq onschadelijk voor de gebruiker. De schoonmaakmiddelen worden geproduceerd met 100%

HYGENIQ sluit met haar producten naadloos aan op deze behoefte van de consument. De producten zijn bio-based en 100% biologisch afbreekbaar. Alle producten zijn classificatievrij (geen veiligheidspictogrammen) en zijn absoluut onschadelijk voor de gebruiker.

Cradle2Cradle Gold certificering: Binnen de productielocatie produceert Hygeniq met 100% gecertificeerde windenergie uit Nederland. Daarnaast recyclen ze al het proces- en productiewater en kennen ze op dat gebied een zero-waste policy.

In de productlijn maakt Hygeniq uitsluitend gebruik van duurzame verpakkingen uit Bio-PE en Bio-PET. Vanwege de verschillende waste-management stromen in huishoudens en bij bedrijven zijn dit respectievelijk recycleerbare en bio-degradable verpakkingen.