Meer televisies aansluiten

Hoe sluit ik meer tv's aan?

Wil je op meerdere plekken in huis tv-kijken? Dan kun je vrij eenvoudig zelf het kabelsignaal splitsen naar een tweede of derde televisie.

Dit doe je in 2 stappen:
1. Kies de juiste materialen.
2. En installeer de materialen in je huis.

In samenwerking met Ziggo bieden geselecteerde Handyman winkels alle benodigdheden om het kabelsignaal te splitsen. Hier zie je welke deelnemende Handyman winkel voor jou het dichtstbij is. 

Bekijk voor hulp bij het kiezen van de juiste materialen de uitleg op deze pagina.

Splitter of versterker?

Heb je 2 of meerdere televisies en ook internet en/of bellen van Ziggo? Plaats dan een versterker. Ook als de kabel naar je televisie langer is dan 10 meter heb je een versterker nodig.
Heb je geen internet en/of bellen van Ziggo en is de kabel die je nodig hebt korter dan 10 meter, dan is een splitter een prima oplossing.

Kabels

Als je gebruikmaakt een splitter of een versterker, trek dan kabels naar je televisies. Gaan deze kabels nog door gaten of leidingen in muren of plafonds, dan past dat niet als de verbindingsstekkers al zijn gemonteerd. Koop de kabel en de verbindingsstekkers dan los en zet alles zelf in elkaar. 

Installeren coaxkabel met losse stekkers

Van de kabel strip je eerst de buitenmantel. Als de buitenmantel weg is, vouw je de kopermantel naar achteren over de buitenmantel heen. Strip nu een stukje van de kernmantel. Zorg ervoor dat de kopermantel geen contact maakt met de kern: dat kan kortsluiting geven. Bevestig de verbindingsstekker volgens de aanwijzing op
de verpakking.
Hoeft de kabel niet door gaten of leidingen, kies dan voor een kant-en-klare kabel. Afhankelijk van de lengte die je nodig hebt, kies je voor een standaardkabel met vaste stekkers.

Installatie met splitter

Kies de juiste splitter: met een opdrukverbinding of met schroefdraad. Zorg er in elk geval voor dat je huidige
en nieuwe kabels dezelfde aansluiting hebben.

De splitter monteer je direct op de tv-uitgang van de hoofdaansluiting. Of je monteert de splitter in de buurt
van de hoofdaansluiting en verbindt die met een coaxkabel. Vanaf de splitter trek je met een coaxkabel de verbinding door naar de tv-toestellen.

Installatie met versterker

Voor je nieuwe versterker heb je ook aansluitmaterialen nodig. Plus een coaxkabel voor elke tv die je wilt aansluiten. Hiermee maak je de verbinding tussen de uitgang van de versterker en de verschillende tv’s. 

Monteer de versterker met de benodigde aansluitmaterialen in de buurt van de hoofdaansluiting. En verbind de uitgang van de hoofdaansluiting met de ingang van de versterker met een coaxkabel. Leg met coaxkabels de verbinding tussen de uitgangen van de versterker naar de verschillende tv’s.

 

Dankzij deze samenwerking tussen Ziggo en Handyman weet je zeker dat je de juiste producten aanschaft!