Storingsvrij tv kijken

Hoe kijk ik storingsvrij televisie?

Strepen of blokken in je televisiebeeld? Controleer dan eerst je kabels en verbindingsstekkers. Zijn ze oud of
niet zo goed, dan heb je dat zo opgelost.

Dit doe je in 2 stappen:
1. Kies de juiste materialen.
2. En installeer de materialen in je huis.

In samenwerking met Ziggo bieden geselecteerde Handyman winkels alle benodigdheden om het tv-signaal te verbeteren. Hier zie je welke deelnemende Handyman winkel voor jou het dichtstbij is. 

Bekijk voor hulp bij het kiezen van de juiste materialen de uitleg op deze pagina.

Vervangen coaxkabel

De coaxkabel is de kabel van je televisieaansluiting naar je televisie of Mediabox. Die vervang je gewoon door de kabel die er nu zit weg te halen en de nieuwe kabel in te pluggen.
Afhankelijk van de lengte die je nodig hebt, kies je voor een standaardkabel met vaste stekkers. Deze kabels zijn kant-en-klaar, daar hoef je niets meer aan te doen.
Wil je de kabel nog door gaten of leidingen trekken, koop dan een losse kabel en verbindingsstekkers, en zet de kabel zelf in elkaar. 

Installeren coaxkabel met losse stekkers

Van de kabel strip je eerst de buitenmantel. Als de buitenmantel weg is, vouw je de kopermantel naar achteren over de buitenmantel heen. Strip nu een stukje van de kernmantel. Zorg ervoor dat de kopermantel geen contact maakt met de kern: dat kan kortsluiting geven. Bevestig de verbindingsstekker volgens de aanwijzing op
de verpakking.

Splitter of versterker vervangen

Ook de splitter of versterker kun je vervangen. Kijk goed wat voor soort splitter je hebt: een F-splitter met schroefdraad, of een IEC-splitter waarvan je de snoeraansluitingen in elkaar kunt schuiven.

Bij het vervangen van een versterker heb je behalve de versterker zelf ook de aansluitmaterialen nodig. Monteer de versterker of de splitter volgens de aanwijzingen op de verpakking.

 

Dankzij de samenwerking tussen Ziggo en Handyman weet je zeker dat je de juiste producten aanschaft!