Sortering

Parketborstels

0 artikelen
Filter
Sorteer
Weergave
1

De beste keuze voor gladde vloeren? De parketborstel!

Ligt er een gladde vloer –zoals laminaat, parket, zeil, of tegels- in jouw woning? En ben je van plan een nieuwe stofzuigermond te kopen? Kies dan voor de beste zuigmond voor dit type vloer: de parketborstel.

 

Voor meer vloeren dan alleen parket

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, is een parketborstel niet enkel geschikt voor parket. Dit type stofzuigermond is namelijk ontworpen voor het reinigen van alle soorten harde vloeren. Hierbij kun je denken aan tegelvloeren, houten vloeren, zeil, gietvloeren, et cetera… Kenmerkend aan parketborstels zijn de zachte borstels aan de onderzijde van de zuigmond. Dit zorgt ervoor dat de vloerborstel zonder weerstand over de grond glijdt en voorkomt dat er krassen ontstaan. Hierdoor is een parketborstel zelfs op de meest kwetsbare vloersoorten, zoals marmer of onbehandeld parket, veilig te gebruiken.

 

Paardenhaar of nylon?

De borstelharen van een parketborstel zijn gemaakt van nylon of paardenhaar. Het voordeel van paardenharen is dat deze natuurlijke haren nóg zachter zijn dan de nylon uitvoering. Zo is de vloer optimaal beschermd tegen beschadigingen. Handyman adviseert voor een parketborstel met paardenhaar te kiezen wanneer de stofzuigerborstel gebruikt wordt op een kwetsbare vloer. Deze zijn echter wel iets duurder dan de nylon parketborstels. 

 

De juiste maat parketmondstuk voor jouw stofzuiger

Voordat je een nieuwe parketborstel koopt, is het van belang dat je weet wat de maat van de aansluiting van jouw stofzuiger is. Deze kun je op twee manieren meten: bepaal de diameter van de buitenzijde van de stofzuigerbuis, of meet de diameter van de binnenzijde van het oude mondstuk. Kies voor een zuigmond maat 35mm als je uitkomt op 34 of 35 millimeter. Meet je 31 of 32 millimeter, koop dan een opzetstuk maat 32mm. Heeft jouw stofzuiger een afwijkende buismaat? Er zijn tevens universele parketborstels verkrijgbaar. Deze hebben een verstelbare schroefadapter, waardoor ze passen op (vrijwel) alle stofzuigers met een buisdiameter van 30 tot en met 38 millimeter.

Twijfel je nog of een parketborstel de meest geschikte zuigmond is voor de vloersoort in jouw woning? Bekijk dan onderstaande video, waarin stofzuigerspecialist Nicky uitleg geeft over de verschillende soorten stofzuigeropzetstukken in ons assortiment.