Sortering

Turboborstels

396 artikelen
Filter
Sorteer
Weergave
1
2 3 ... 17 Volgende

Turboborstels: voor het schoonmaken van tapijt

Prachtig hoor, dat tapijt in je woon- of slaapkamer. En bovendien heerlijk warm en zacht aan je voeten. Er is alleen één nadeel… het is erg moeilijk te reinigen. Toch is er een makkelijke manier om hoogpolig tapijt schoon te maken: met een turboborstel!  

 

Turboborstel voor de stofzuiger

Een turbineborstel is een type stofzuigermond dat speciaal geschikt is voor het reinigen van (hoogpolig) vloerkleed. Kenmerkend aan dit stofzuigeropzetstuk is de borstelrol die op hoge snelheid ronddraait. De lange borstelharen dringen diep door in het tapijt. En dat is belangrijk, want dát is precies de plek waar stof, zand en dierenharen zich ophopen. Met een ander type zuigmond lukt het niet al het vuil te verwijderen. De ronddraaiende borstelharen van de turboborstel “slaan” alle vervuiling uit de vloerbedekking, waarna het direct in de opening van de zuigmond verdwijnt. Het resultaat is een schoon kleed waar je met een gerust hart weer met je blote voeten overheen kunt lopen.

 

Is de turboborstel ook geschikt voor harde vloeren?

Zoals gezegd is een turbozuigmond ideaal voor het reinigen van vloerbedekking, tapijt en vloerkleden. De ronddraaiende borstel is niet geschikt voor gladde vloeren zoals hout of tegels. De draaiende borstelrol kan namelijk krassen op de vloer veroorzaken. Toch zijn er wel typen die ook geschikt zijn voor harde vloeren, zoals deze Dyson turboborstel. Omdat van dit product de draaiende borstel kan worden uitgezet, is de zuigmond ook veilig voor alle gladde vloeren te gebruiken.    

 

De juiste maat turboborstel

Wanneer je een turboborstel gaat kopen is het belangrijk dat je de juiste maat kiest. Hiervoor meet je de diameter van de binnenzijde van de oude stofzuigermond óf de diameter van de buitenkant van de stofzuigerbuis. Meestal is dit 32 of 35 millimeter. Heeft jouw stofzuiger een afwijkende maat? Kies dan voor deze Scanpart turboborstel. Deze zuigmond bevestig je met een schroefadapter aan de stofzuiger. De adapter is in maat te verstellen van 30 tot 38 millimeter en is daarom universeel geschikt voor vrijwel alle stofzuigers van alle merken. Natuurlijk verkoopt Handyman ook stofzuigermonden van de bekende A-merken, zoals Samsung, Dyson, AEG en Miele.

 

Twijfel je nog welk type zuigmond het best geschikt is om in jouw woning te gebruiken? Bekijk dan onderstaande video, waarin stofzuigerspecialist Nicky uitleg geeft over de verschillende stofzuigermonden.