Historie

Bijna 40 jaar ervaring

Begin jaren ’60 startte Joost Pieterman in het Brabantse Terheijden een groothandel in onderdelen voor elektrisch huishoudelijke apparaten: ELKA Pieterman. De focus van het bedrijf lag op de levering van onderdelen en aansluitmiddelen voor onder meer wasmachines, centrifuges, stofzuigers en koffiezetapparaten aan de witgoedbranche.

 

Handyman: altijd een vakkundig advies

Tijdens de economische recessie medio jaren ’70 groeide bij steeds meer consumenten echter de behoefte om zélf huishoudelijke apparaten te kunnen repareren en onderdelen te vervangen. ELKA Pieterman speelde hierop slagvaardig in met de oprichting in 1974 van Handyman: een speciaalzaak in Breda waar de consument niet alleen onderdelen kon kopen, maar ook altijd kon rekenen op een vakkundig advies.

 

Goed advies, slim vervangen

Dat deze formule aansloeg bij de kostenbewuste consument, blijkt wel uit het feit dat de Handyman-keten de afgelopen decennia gestaag is uitgegroeid tot meer dan 100 winkels in Nederland en België. Daarbij is het assortiment steeds aangepast aan de behoeften van de consument. De slogan ‘Goed advies, slim vervangen’ heeft hierdoor ook vandaag de dag nog niets aan kracht verloren.