Sortering

Keuken thermometers

7 artikelen
Filter
Sorteer
Weergave
1

Thermometers in de keuken

Dacht jij dat thermometers alleen nuttig zijn om te meten of je koorts hebt? Dit handige hulpmiddel komt ook in de keuken goed van pas! Zo geven de meeste koelkasten niet de temperatuur aan, zodat je alleen kunt gissen of de draaiknop op de juiste stand staat. Ook van de diepvries weet je niet precies hoe koud deze staat. Met de oven heb je wel exacte controle over de temperatuur van het apparaat, maar alsnog weet je niet de temperatuur van het gerecht dat je in de oven hebt geplaatst. Dat is toch allemaal geen overbodige informatie om te weten? Meten is weten en dat doe je door je koelkast, diepvries en oven van een thermometer te voorzien. Handyman heeft voor elk apparaat in de keuken de geschikte thermometer.

 

Koelkastthermometer: óók voor de diepvries

De temperatuur van de koelkast stel je in met een draaiknop die vaak niet specifieker is dan 1, 2, 3, 4, etc. Maar op welke stand moet de draaiknop van de koelkast eigenlijk staan? Is stand 3 koud genoeg om je producten langer vers te houden, of is het juist te koud en vreet het alleen maar energie? Bovendien is de omgevingstemperatuur van invloed op de binnentemperatuur, dus de temperatuur van de koelkast moet nog wel eens aangepast worden voor het beste resultaat. Met een koelkastthermometer weet je precies hoe je het apparaat in moet stellen.

Hetzelfde geldt voor de diepvries. Als de diepvries te koud is afgesteld gebruikt het apparaat meer energie dan nodig. En dat zie je terug in de rekening… Voor de koelkast en de diepvries zijn dezelfde thermometers geschikt. De benaming “koelkastthermometer” is daarom niet helemaal juist. Sommige thermometers hebben een grotere temperatuurweergave dan andere. De één meet bijvoorbeeld van -50 tot +70 graden Celsius en de ander van -35 tot +40.

Twijfel je of jouw koelkast of vrieskist nog goed functioneert? Als je met de thermometer ziet dat het apparaat zelfs op de koudste stand niet goed koelt, dan zijn de rubberen randen op de deur wellicht aan vervanging toe.

 

Oventhermometer

Je kunt de oven instellen op de gewenste temperatuur, maar de temperatuur rondom het gerecht dat je wilt bereiden kan verschillen. Plaats een oventhermometer zo dicht mogelijk bij het gerecht zodat je nauwkeurig kunt meten of het gerecht de juiste temperatuur bereikt.

 

Digitale thermometer

De “traditionele” analoge koelkastthermometer is voorzien van streepjes waaraan je de temperatuur afleest. Koelkast- en diepvriesthermometers zijn ook als digitale variant verkrijgbaar. Dit maakt het extra makkelijk om de exacte temperatuur af te lezen. De digitale thermometer werkt op batterijen. Houd hier bij de aanschaf en het gebruik ervan rekening mee, want het zou zonde zijn als het meetinstrument niet (meer) werkt. Niet alle thermometers worden inclusief batterij geleverd.

 

Vandaag in ons magazijn, morgen in jouw keuken

Jij kunt morgen al de temperatuur in de apparaten in jouw keuken meten, door vandaag voor 8 uur ’s avonds je bestelling te plaatsen. Het pakketje wordt morgen aan huis geleverd. Je kunt er ook voor kiezen om de bestelling naar een Handyman winkel te laten versturen. Dan haal je binnen 1 à 2 werkdagen je producten op in de winkel naar jouw keuze.