Sortering

H7 Lampen kopen

Kies een fitting

H7
2 artikelen
Filter
Sorteer
Weergave
1

H7 lampen

Wanneer één van de lampen van je auto kapot is loop je niet alleen risico op een boete, maar ook op een ongeluk. Goed werkende verlichting is belangrijk in het verkeer. Jouw auto moet goed zichtbaar zijn voor andere weggebruikers en andere bestuurders moeten kunnen zien wanneer je remt of wilt afslaan. Daarom is het verstandig om altijd een reservelamp in de auto te hebben. Met een reserve autolamp kom je onder die boete uit én voorkom je dat je in nare situaties op de weg belandt.

Per type auto hebben autolampen verschillende aansluitingen. Welke fitting je nodig hebt lees je af in het serviceboekje van de auto, ook is die informatie online te vinden. Bij oudere (tweedehands) auto’s kan het echter voorkomen dat deze informatie niet meer klopt, omdat de vorige eigenaar wellicht ooit de volledige lamp inclusief fitting heeft moeten vervangen. Om er absoluut zeker van te zijn welke fitting je nodig hebt, verwijder je de huidige lamp en lees je op deze lamp af welke fitting het is.

H7 lampen zijn één van de meest voorkomende soorten. De H7 halogeenlampen zijn compacte gloeilampen. Vooral in modernere auto’s is er minder ruimte in de lampen voor een grote bol en fitting, daarom zijn H7 lampen klein van formaat.

Autolamp vervangen

Bij sommige oudere auto’s kan het zijn dat het vervangen van de lamp wat lastiger is dan bij moderne auto’s. Auto’s met een bouwjaar van 2009 of later zijn echter sowieso dusdanig ontworpen dat iedereen de lamp kan vervangen. Het is net zo simpel als thuis een lampje vervangen: het oude bolletje losdraaien en de nieuwe lamp erin draaien. Let er wel op dat je het glas van het bolletje niet met je vingers aanraakt. Pak de lamp alleen vast bij de fitting, of met een keukenpapiertje.

Vervang altijd direct beide lampen, wanneer er eentje kapot gaat. De oudere lamp heeft een verminderde opbrengst en dit verschil in lichtsterkte is niet mooi. Belangrijker is echter dat de andere lamp binnenkort ook kapot zal gaan. De lampen hebben simpelweg het einde van hun levensduur bereikt. Liever twee vliegen in één klap, dan hoef je je daar geen zorgen meer over te maken.

Om alles bij de hand te hebben voor het vervangen van de autolamp, zorg je dat je de Carpoint autolampset in de auto hebt. In deze set zitten alle benodigdheden voor het vervangen van een kapot lampje of zekering.

Veilig op de weg

We gaan allemaal graag veilig de weg op. Denk daarom niet alleen aan reservelampen, maar ook aan andere accessoires waarmee jij beter voorbereid in de auto zit. Bij Handyman hebben we nog veel meer producten om te zorgen dat jij je veilig voelt in het verkeer, ongeacht de situatie. Bekijk ook eens de rest van ons assortiment op het gebied van veiligheid en pechhulp.