Goedkope en handige telefoonhouder voor op je fiets

Vanaf 1 juli 2019 is het verboden om je telefoon vast te houden of te gebruiken tijdens het fietsen. Ja, je leest het goed, je kan ook een boete krijgen wanneer je jouw smartphone alleen in je hand vasthoudt. Wanneer je toch je telefoon in je hand hebt, kun je een boete krijgen van maar liefst €95,- (+ €9,- administratiekosten). Het is dus aan te raden om je telefoon in je zak te houden of in een telefoonhouder te plaatsen als je op de fiets stapt. Maar hoe fijn en veilig zijn de smartphone houders voor je fiets eigenlijk? Afgelopen week hebben wij de Dresco Telefoonhouder voor op je fiets uitgebreid getest op 3 punten: Gebruiksvriendelijkheid, trilling en prijs.

Gebruiksvriendelijkheid

Onze eerste gedachte is dat de siliconen telefoonhouder er niet heel stevig uit ziet om je dure telefoon in te doen, maar niets is minder waar! Deze universele telefoonhouder werkt heel makkelijk. Als eerste plaats je de houder heel gemakkelijk op je fiets. De houder is op verschillende stangen te plaatsen en is voor elke fiets geschikt. Als je de houder goed vast hebt gezet, plaats je jouw telefoon in de houder door het elastiek om de hoekpunten van je telefoon te plaatsen. Door de elastische houder kun je verschillende telefoons in de houder plaatsen zoals de nieuwste iPhone, Huawei telefoons en Samsung telefoons. De houder is heel gebruiksvriendelijk, makkelijk en door iedereen te installeren. Het is speciaal ontworpen voor telefoons die vaker erin en eruit gehaald worden. Het enige nadeel is dat de houder niet waterdicht is. Gaat het regenen onderweg, dan ben je genoodzaakt om de telefoon uit de houder te halen.

Trilling

Doordat de houder er niet sterk uitziet hadden wij onze twijfels of de telefoon wel stevig in de houder bleef zit. Het is natuurlijk wel handig wanneer je jouw navigatie aanhebt, dat je deze ook kan volgen. Toch zijn we zeer verrast over de stevigheid van de houder. Wij hebben de houder getest op een elektrische fiets met een maximale snelheid van 25km/u en op verschillende wegen. Door het siliconen materiaal van de houder dempt deze schokken en trillingen. De telefoon trilt hierdoor op verschillende wegdekken bijzonder weinig, waardoor je de navigatie goed kan blijven volgen en je telefoon er heel stevig in zit.

Prijs

Wat niet onbelangrijk is, is de prijs. Deze telefoonhouder is zeer vriendelijk geprijsd met een bedrag van €9,99. Een boete van €104,- of een telefoonhouder van €9,99? Ik denk dat ik het antwoord wel weet.

Conclusie

Wij zijn aangenaam verrast door de telefoonhouder van Dresco. De telefoonhouder is heel gebruiksvriendelijk. Je installeert de houder binnen een paar seconden aan je stuur en hij is klaar voor gebruik. Het plaatsen van je telefoon in de houder gaat heel gemakkelijk. De hoeken waarmee je de telefoon bevestigt, doe je makkelijk om je telefoon heen waardoor deze stevig blijven zitten. De hoeken zijn makkelijk te verplaatsen waardoor alle toetsen gewoon toegankelijk blijven. We hebben de telefoonhouder uitgebreid getest op verschillende wegdekken en de telefoon zit erg stevig in de houder. Bij een slecht wegdek trilt de telefoon maar een beetje, maar de navigatie is alsnog goed te volgen.  Helaas is de telefoonhouder niet waterdicht, waardoor deze niet geschikt is voor outdoor activiteiten zoals mountainbiken. Voor deze prijs heb je een simpele maar kwalitatief goede telefoonhouder voor op je fiets!