Batterijen vervangen

Hier let je op bij het vervangen van een batterij

Ga je de batterij van bijvoorbeeld de afstandsbediening, je horloge of een gehoortoestel vervangen? Dan heeft Handyman handige tips voor je!

 

Plus- en minpool

Iedere batterij heeft een plus- en minpool. Plaats de batterij met de uitersten tegen de juiste aansluiting, anders wordt er geen stroom doorgegeven. Welk uiteinde aan welke kant geplaatst moet worden staat meestal in het batterijencompartiment aangegeven met een plus- en minsymbool. Zorg dat de batterij er recht in zit, zodat de polen goed contact maken.

Bij het plaatsen van de nieuwe batterij is het belangrijk dat je de polen niet aanraakt. Dat geldt zeker voor een knoopcel. Vingerafdrukken op de plus en minzijde zorgen ervoor dat de batterij minder goed werkt. Pak knoopcellen daarom altijd aan de zijkanten vast. 

 

Horlogebatterij vervangen

Om een leeg horlogebatterijtje te vervangen maken mensen hun horloge op de meest creatieve manieren open. Vaak wordt er een mesje of ander scherp voorwerp gebruikt om de horlogekast te openen. Daarmee kun je de kast echter lelijk beschadigen. Gebruik daarom altijd een speciale horloge opener om de achterplaat los te maken. Ook het dichtmaken van de kast is belangrijk; als dit niet goed gaat, is het horloge niet meer waterdicht. Daarom raden wij aan niet zelf een horlogebatterij te vervangen als je daar geen ervaring mee hebt, vooral niet bij de duurdere modellen.

Wist je dat je bij jouw lokale Handyman terecht kunt voor het vervangen van horlogebatterijtjes? In onze winkels hebben we professioneel gereedschap om de batterij te vervangen. Deze service kost €9,50 , en dat is inclusief nieuwe batterij. Zo hoef jij je niet druk te maken of je het wel goed doet!