3 tips voor het aanschaffen van een beveiligingscamera

Ben je op zoek naar een beveiligingscamera, maar kom je er niet helemaal aan uit? Deze zoektocht kan eindeloos lang duren omdat er nou eenmaal veel keuze is op dit moment. Maar geen zorgen, wij helpen je graag verder met een aantal zeer bruikbare tips voor het aanschaffen van jouw nieuwe bewakingscamera.

 

 

Tip 1: controleer of de bewakingsscamera veilig is

Alle security camera's zijn veilig, toch? Nee, dit klopt niet helemaal. Natuurlijk zijn de camera's er om jou een veilig gevoel te geven, maar lang niet alle camerasystemen zijn daadwerkelijk 'veilig'. We leggen het hieronder uit:

 • Zorg ervoor dat je de mogelijkheid hebt om een eigen wachtwoord in te stellen.

  Is deze mogelijkheid er niet? Dan is de kans groot dat buitenstaanders mee kunnen kijken met de beelden (niet echt fijn als je het aan ons vraagt).

Tip 2: bewijsmateriaal moet gemakkelijk te verzamelen zijn

Mocht er iets rondom je huis gebeuren en je beveiligingscamera heeft het waargenomen, dan wil je het bewijsmateriaal natuurlijk zo gemakkelijk mogelijk kunnen opslaan en delen. Bekijk hieronder waar je aan moet denken:

 • Wil je beelden opslaan via SD kaart of via de cloud?

  De gemakkelijkste opties zijn opslaan en delen via een SD kaartje en via de cloud (online). Maak eerst een keuze waar je je beelden wilt opslaan en ga vervolgens op zoek naar een geschikt model beveiligingscamera.

  Tip: lees onze blog over SD kaarten

Tip 3: kies een camera met gebruiksvriendelijke montage

De wat oudere modellen beveiligingscamera's werden vroeger geïnstalleerd met behulp van je netwerkrouter, deze moest in veel situaties aangepast worden. Dit kon soms behoorlijk wat werk opleveren, heb je hier geen ervaring in of simpelweg geen zin in?

 • Zorg er dan voor dat je een nieuw model bewakingscamera koopt met bijbehorende applicatie voor je smartphone, waarmee je de camera gemakkelijk kunt installeren. 

  Er is niets vervelender dan een onhandige app om je beveiligingscamera in te stellen. Controleer daarom altijd goed of de app gebruiksvriendelijk is.

Benieuwd naar het assortiment beveiligingscamera's van Handyman?

Handyman heeft een bijzondere samenwerking met SecuFirst. De beveiliginscamera's van SecuFirst zijn extreem veilig, hebben een gebruiksvriendelijke applicatie en zijn gemakkelijk te monteren. Neem hieronder een kijkje om te zien wat Handyman en SecuFirst jou te bieden hebben: