Voor jou getest: de Carpoint nachtbril Nightvision

Veel mensen hebben moeite om de wegbelijning goed te zien in het donker. Je wordt verblind door de koplampen van tegenliggers, felle straatlantaarns of verlichte reclameborden langs de weg. En wanneer het heeft geregend weerkaatst dit licht ook nog eens op het natte wegdek, waardoor je nóg minder ziet. Er zijn speciale nachtbrillen op de markt om deze problemen te verhelpen, zoals de Carpoint Nightvision bril. De gele glazen in deze bril zorgen voor een beter contrast, zodat je vage contouren scherper ziet. Ook neutraliseren ze felle verlichting, waardoor je als automobilist een veel rustiger beeld krijgt. Althans, dat beweren de fabrikanten. Maar merk je daadwerkelijk verschil? Wij namen zelf de proef op de som en stapten in de auto met de nachtbril van Carpoint.

 

 

Niet voor slechte ogen

De door ons geteste nachtbril is niet op sterkte. Ben je nachtblind en zie je ‘s avonds de belijning op de weg niet? Dan is dit geen geschikte oplossing voor jou; een opticien kan je een nachtbril op sterkte aanmeten, zodat je ook in het donker scherp ziet. De Carpoint bril is puur bedoeld voor wanneer je in het donker last hebt van felle verlichting, zoals koplampen van tegemoetkomende auto’s.

 

Doet de bril wat hij belooft?

Een nachtbril zou alle verlichting moeten neutraliseren, zodat je niet wordt verblind tijdens het autorijden. Om erachter te komen of de bril doet wat hij belooft zijn we een ritje gaan maken door een drukke woonwijk. In die smalle straten heb je veel tegenliggend verkeer. Precies de situatie waarin je snel last hebt van verblinding door koplampen.

Direct bij het wegrijden merk je het verschil al; het licht van de lantaarnpalen is zacht geel in plaats van fel geel/wit. En ook de verlichting van de grote flat langs de route is zo veel minder intens voor de ogen. Ook zonder tegenliggers merk je dus al dat het straatbeeld rustiger is met deze bril op. Tijdens de testrit komen we veel tegemoetkomende auto’s tegen. Ook het licht van hun koplampen is geel. Hoewel de verlichting van sommige bestelbusjes precies op ooghoogte zit heb je hier met de speciale bril op geen hinder van! De nachtbril maakt zijn beloftes dus waar.

 

Zitten er ook minpunten aan het product?

De bril is functioneel, maar staat niet erg charmant. Je moet je ijdelheid daarom even overboord zetten. En hoewel de pootjes flexibel zijn zodat de bril iedereen past, zijn ze toch best hard. De bril is daarom niet comfortabel voor een lange autorit, bijvoorbeeld wanneer je voor je werk als chauffeur vaak ’s nachts rijdt.

 

Ons oordeel over de Carpoint Nightvision nachtbril

Wij zijn blij verrast! Een nachtbril is een goedkope oplossing wanneer je in het donker last hebt van de koplampen van andere auto’s of felle straatverlichting. Dit licht wordt geneutraliseerd, waardoor het minder hinderlijk is en je geen last krijgt van vermoeide ogen. Zeker in gebieden waar je veel tegenliggend verkeer hebt, is het absoluut prettiger rijden met deze bril op. Mooi is de nachtbril niet, maar dat weegt niet op tegen het plezier dat je van het product hebt; autorijden in het donker is écht prettiger zo. En ach, hoeveel andere weggebruikers valt het op dat je een gele bril draagt? Het is tenslotte donker…

 

Wil jij niet meer verblind worden tijdens het autorijden? Bestel dan jouw eigen Nightvision nachtbril bij Handyman: