Numatic stofzuigers: het verschil tussen stofzuigermodellen

Je hebt een nieuwe stofzuiger nodig. Dan kom je in je zoekproces stofzuigers in allerlei soorten en maten tegen. Ga je voor een slede- of een ketelstofzuiger? Hoe maak je nou de beste keuze?

Wij van Handyman leggen de verschillen uit tussen traditionele sledestofzuigers en de ketelstofzuigers van Numatic

 

Wat is het verschil tussen slede- en ketelstofzuigers?

'Gewone' stofzuigers heten ook wel sledestofzuigers door het ‘karretje’ wat je achter je aan trekt. 

Tijdens het stofzuigen trek je de stofzuiger achter je aan via de zuigbuis. Bij het stofzuigen wordt vuil en stof via de zuigbuis door de filter(s) in de stofzak of het reservoir gezogen. De motor van de sledestofzuiger is verantwoordelijk voor de zuigkracht. Deze creëert een drukverschil waardoor er zuigkracht wordt gegenereerd en het vuil dus makkelijk opgezogen kan worden.

Het grote verschil met een Numatic stofzuiger ten opzichte van andere modellen, is dat Numatic stofzuigers ketelstofzuigers zijn. Bij een ketelstofzuiger zit de motor niet achter de stofzak maar bóven de stofzak. Daardoor hoeft deze niet door het stof heen te zuigen, zoals bij een sledestofzuiger wel het geval is. Doordat de stofzuigers ook een groter filter hebben, hoeft de motor minder hard te draaien om dezelfde zuigkracht te genereren.Door dit alles gaat bij een vollere stofzak de zuigkracht niet verloren. Numatic stofzuigers staan dan ook bekend om hun hoge zuigkracht en energiezuinigheid.


Geluidsarm

Veel stofzuigers maken nogal veel geluid. Dit lawaai kan soms behoorlijk vervelend zijn. De motoren van Numatic stofzuigers krijgen de ruimte die ze nodig hebben om goed te presteren. Met slechts een max verbruik van 620 Watt, zijn Numatic stofzuigers relatief stil en energiezuinig.


Lang stofzuigen: Tot wel 25 meter. 

Met een snoer van 10 meter en een slang van 2.5 meter heb je een actieradius van 25 meter. Steek de stekker op een centrale plek in het stopcontact en vanaf daar kom je (bijna) in elke hoek van het huis. Het snoer rolt soepel af en wanneer je klaar bent berg je het snoer ook weer snel en soepel op met gebruik van de hendel.

De slang van Numatic is langer dan gemiddeld. Met een lengte van 2.5 meter kun je bijna de hele trap stofzuigen zonder de stofzuiger te hoeven optillen. Bij onze Henry Next modellen is de actieradius zelfs 30 meter!

 

Koop je Numatic stofzuiger nu bij Handyman!

Alle Numatic stofzuigers zijn verkrijgbaar bij Handyman. Bestel je online, dan heb je hem morgen al in huis! Wil je persoonlijk advies van Mark of een van onze andere stofzuigerspecialisten? Kom dan naar de Handyman winkel bij jou in de buurt.