Numatic stofzuigers

Numatic stofzuigers: het verschil tussen de modellen

Het is hét product waar veel mensen Handyman van kennen: de vrolijk lachende Henry stofzuiger van Numatic. Waarom wij de stofzuigers van Numatic verkiezen boven andere modellen leggen we je uit in deze blog. Ook lees je wat de verschillen zijn tussen het Eco en het Next model.

 

Ketelstofzuigers: constante zuigkracht

Het grote voordeel van een Numatic stofzuiger ten opzichte van andere modellen, is dat het een ketelstofzuiger is. Bij een ketelstofzuiger zit de motor niet achter de stofzak maar bóven de stofzak. Daardoor hoeft deze niet door het stof heen te zuigen, zoals bij een slede stofzuiger wel het geval is. Hierdoor gaat bij een vollere stofzak de zuigkracht niet verloren. Numatic stofzuigers staan dan ook bekend om hun hoge zuigkracht. Ze vallen bovendien in de zuinigste energie-klasse: klasse A.

 

Numatic Eco model

Het Eco model is het basismodel van Numatic. Deze stofzuiger heeft een erg lang snoer: wel 10 meter. Hierdoor hoef je niet steeds van stopcontact te wisselen en kun je in één keer de hele kamer door. Je krijgt er 3 extra stofzakken bij. De stofzak is heel gemakkelijk te verwisselen wanneer hij vol zit. Overigens hoef je de stofzak niet vaak te vervangen, want de zak heeft een inhoud van 9 liter en gaat daarom lang mee. De Eco stofzuiger is dan ook een prima keuze als je op zoek bent naar een zeer degelijke stofzuiger met een goede prijs-kwaliteit verhouding.

 

Next uitvoering

De Numatic Next stofzuiger is de verbeterde versie van het Eco model. Wat is er precies aan verbeterd? De knoppen zitten aan de voorkant, waardoor de stofzuiger gemakkelijker te bedienen is. Handig is ook de accessoireshouder aan de achterkant van het apparaat. Daarmee berg je eenvoudig de bijgeleverde hulpstukken zoals de plumeau op. En bovendien is het snoer van het Next model nog eens 2,5 meter langer, zodat je ruim 25 meter werkbereik hebt. Ter vergelijking: een flatgebouw van 10 verdiepingen is ongeveer 25 meter hoog!

 

What's not to love about them?

Numatic stofzuigers zijn energiezuinig, hebben een hogere zuigkracht dan andere stofzuigers dankzij hun ketelmodel en de extra grote stofzak is eenvoudig te verwisselen. Het Next model heeft enkele pluspunten ten opzichte van de Eco versie, zoals een nóg langer snoer. Niet zo gek dus, dat we bij Handyman deze stofzuigers zelfs vol trots uitstallen in de etalages van onze winkels. Wij garanderen dat je jarenlang plezier hebt van jouw Henry of Hetty stofzuiger; de kwaliteit is zo hoog, dat er zelfs 6 jaar garantie op het apparaat zit.  

Alle Numatic stofzuigers zijn verkrijgbaar bij Handyman. Bestel je online, dan heb je hem morgen al in huis! Wil je persoonlijk advies van Mark of een van onze andere stofzuigerspecialisten? Kom dan naar de Handyman winkel bij jou in de buurt.