Fitbit

Fitbit: méér dan een activity tracker

Vind jij een actieve levensstijl belangrijk en wil je meer bewegen? De Fitbit activity tracker is jouw personal coach die je helpt om voldoende te bewegen zodat je fit wordt en blijft. Wanneer je zo’n trendy fitness armband draagt worden automatisch alle bewegingen die je maakt geregistreerd. Zo kun je precies zien hoeveel je hebt bewogen. Zit je een tijdje stil? Dan krijg je een melding die je motiveert om direct een aantal stappen te zetten. Zo stimuleert de Fitbit je om gedurende de dag in beweging te blijven. Maar de Fitbit is méér dan een activity tracker. In deze blog lees je welke verrassende functies de sportarmband nog meer heeft!  

 

 

Daag jezelf en anderen uit

De Fitbit app is gratis te downloaden op je smartphone en pc. Alle bewegingen die de activity tracker registreert worden automatisch gesynchroniseerd naar de app. In het Fitbit dashboard kun je jouw resultaten inzien. Deze worden weergegeven in gemakkelijk te lezen grafieken. Iedere keer dat je jouw doelen behaalt verdien je een badge. Het werkt erg motiverend om je eigen prestaties steeds weer te verbeteren en het aantal behaalde badges te zien groeien. Ben je competitief ingesteld? Daag dan anderen uit in een Fitbit challenge en kijk wie de beste resultaten haalt!

 

Slaap je goed?

Dat weinig slaap niet goed voor je is weten veel mensen. Maar wist je dat ook te lang slapen de kans op chronische ziektes op latere leeftijd vergroot? Een gezonde slaapduur bedraagt tussen de zeven en negen uur per nacht. Het is natuurlijk moeilijk om zelf precies vast te stellen hoe lang je hebt geslapen. Dat probleem lost Fitbit voor je op: draag je fitness armband ook ’s nachts om jouw slaappatroon te monitoren. De armband registreert wanneer je (diep) slaapt en wakker bent. Zo krijg je een goed inzicht in jouw slaappatroon en weet je of je aan voldoende rust per nacht komt, of dat het verstandig is om een uurtje eerder (of juist later) te gaan slapen. Je kunt alle Fitbit modellen zelfs als wekker gebruiken! Op het door jou ingestelde tijdstip word je gewekt door een geluidloos trillend alarm. Je hebt dus geen luid piepende wekker meer nodig; wel zo prettig wakker worden. Ook je partner zal het zeker waarderen dat hij of zij nog even ongestoord verder kan slapen.

 

Smartphone notificaties

Met een Fitbit om je pols hoef je nooit meer bang te zijn dat je een oproep, inkomend bericht of agenda-afspraak mist. Je ontvangt hiervan namelijk een notificatie op het display. Zo hoef je niet constant je telefoon in de buurt te hebben om te checken of je nieuwe oproepen of e-mails hebt.

 

PurePulse hartslagmeting 

Fitnessapparaten in de sportschool meten vaak je hartslag door een sensor in de handgreep van het apparaat. En dat is niet voor niets, want door je training af te stemmen op je hartslag kun je het maximale uit je training halen. Nu kun je ook zelf je hartslag bijhouden! De Fitbit Charge 2 is namelijk voorzien van PurePulse hartslagmeting. De armband meet continu je hartslag via een sensor op je pols. Zo kun je precies bepalen op welk tempo je moet lopen om het maximale uit je training te halen, bijvoorbeeld op het gebied van calorieverbranding. Ook biedt dit model gepersonaliseerde ademsessies op basis van jouw hartslag om even te ontspannen. Kies voor een sessie van 2 of 5 minuten en kom letterlijk weer op adem, zodat je daarna extra relaxed bent.

 

Gewicht verliezen

Naast de bekende fitness armbanden heeft Fitbit ook een slimme weegschaal ontworpen: de Aria. Deze weegschaal meet niet alleen je gewicht maar berekent ook direct je BMI, vetpercentage en vetvrije massa. De resultaten zijn alleen voor jou zichtbaar in het Fitbit dashboard. Door dagelijks op de Aria weegschaal te stappen zie je direct het resultaat dat jouw beweegpatroon heeft op je lichaam. En dat werkt erg motiverend! Uit onderzoek is dan ook gebleken dat personen die deze weegschaal iedere dag gebruiken gemiddeld 4,5 kilo afvallen in de eerste 6 maanden.