Ik zoek een cartridge. Wat nu?

Het valt soms niet mee om te ontdekken welke cartridge je precies moet kopen. Nu wij met z'n allen thuiszitten, printen wij meer papier dan ooit. En er zijn zoveel verschillende type cartridges voor elk type printer. Veel mensen vragen zich af wat nu het verschil is tussen huismerk cartridges en originele cartridges van de fabrikant. Ben je één van die mensen? Dan kunnen wij je wellicht helpen.

 


 

In deze blog gaan we in op diverse vragen rondom huismerk versus originele inktcartridges, zoals: Wat is het verschil tussen cartridges? Wat zijn de prijsverschillen tussen originele en de huismerk varianten? Krijg ik bij een huismerk inktcartridge net zoveel printerinkt als bij een originele cartridge? Is de printerinkt kwalitatief goed? En mocht je na al onze antwoorden nog steeds vragen hebben dan kun je onze klantenservice contacteren. Wij beantwoorden graag al je vragen.

Wat is het verschil tussen een huismerk inktcartridge en een originele inktcartridge van de fabrikant?

De vraag geeft natuurlijk al deels antwoord op de vraag. Waar de originele inktcartridges van de fabrikant komen (bv HP, Epson, Brother, Lexmark of Canon) komen de huismerk varianten niet van de fabrikant. De huismerk varianten komen vanuit andere kanalen.

Doordat de behuizing van huismerk cartridges opnieuw wordt gebruikt en gevuld, betaal je in totaal minder voor de inkt. Originele cartridges maar voor een deel gevuld met inkt. Je bent dan zo door je cartridges heen. Huismerk cartridges zijn volledig gevuld en daardoor in verhouding voordeliger.

Een cartridge kan dus heel goed meerdere keren gebruikt worden. Bij Handyman vinden we het milieu belangrijk en bieden wij jou de kans om jouw cartridges te hergebruiken. Op die manier dragen wij een steentje bij aan duurzaamheid en sustainability.

Zodra onze winkels weer open zijn kan je weer cartridges bij ons inleveren. Bij het inleveren kan je er voor kiezen de waarde te doneren aan jouw provinciaal landschap. Met deze opbrengst onderhouden zij de natuur.

Hoe goed zijn huismerk cartridges?

De verhalen over huismerk cartridges lopen uiteen. Toch kan het geen kwaad om ze eens te proberen. Wij van Handyman garanderen kwaliteit van onze huismerken en bieden een 30 dagen tevredenheidsgarantie.

Je hoort ook verhalen dat je bij de huismerk variant minder printerinkt krijgt dan als je je cartridges bij de fabrikant koopt. En daar kunnen we ons alles bij voorstellen. Want hoe verklaar je anders de prijsverschillen? Het tegendeel is echter waar. De originele inktpatronen bevatten vaak iets minder printerinkt dan de huismerk varianten.

Betekent dit dat de kwaliteit van de printerinkt dan te wensen overlaat? En veel gestelde en terechte vraag.

 

 

Uit onderzoek van de consumentenbond blijkt dat de originele inkt van de fabrikant meestal de beste kwaliteit levert. Maar dit onderzoek wijst ook uit dat afdrukken van huismerk cartridges er vrijwel net zo goed uitzien. 

In conclusie

Dus wat is de beste inktcartridge voor jou? Kies je voor gebruiksgemak en net iets meer zekerheid, dan kom je al snel uit bij merkcartridges van onder meer HP, Canon en Brother. Wil je meer inkt en nagenoeg dezelfde kwaliteit, spaar dan jouw portemonnee en kies een huismerk-cartridge.

En mocht je deze blog gelezen hebben om met een gerust hart een inktcartridge te kopen? Met de inktpatronen van Handyman kun je zo weer aan de slag. In ons assortiment vind je originele cartridges van HP, Canon, Epson, Brother en Lexmark. Voordelig printen doe je met de huismerk cartridges, bijvoorbeeld van het merk weCare.

Heb je zelf nog een vraag? Stel hem dan aan onze klantenservice, wij beantwoorden hem graag voor je.

Of wil je direct beginnen met printen? Gebruik dan onze keuzehulp om jouw perfecte cartridge te vinden.