Begin aan de voorjaarsschoonmaak met Handyman

Waarom een voorjaarsschoonmaak?

De lente is er al vroeg bij en dat is ook duidelijk te merken aan het zonnetje dat schijnt. Het perfecte moment voor een voorjaarsschoonmaak, tijd voor een frisse start. Echter staat schoonmaken bij weinig mensen op hun lijst van favoriete bezigheden, maar het is nu eenmaal iets moet gebeuren.

Samen met Handyman zorg jij voor een schoon en opgeruimd huis. Handyman heeft genoeg producten om de klus sneller te klaren. Zit jij weer lekker eerder in de zon.

 

Maar hoe begin je dan?

Lade open, troep erin, laatje snel weer dicht. Klinkt herkenbaar? Velen van ons zijn goed in ‘visueel opruimen’. Zeker voor deze soort mensen is het belangrijk om klein te beginnen.

Start bijvoorbeeld met het uitruimen van een kast en haal alles eruit. Maak vervolgens je kasten goed schoon. Je kan ook beginnen met het schoonmaken van de radiatoren of de ramen. Of zelfs een afwas draaien. Zolang je maar ergens begint, een goed begin is immers het halve werk. 

 

 

Ecologisch verantwoord schoonmaken met Hygeniq

Bij Handyman is het mogelijk om de duurzame schoonmaakmiddelen van Hygeniq te kopen.  De producten van Hygeniq zijn bio-based en 100% biologisch afbreekbaar. Doordat er geen dampen vrijkomen zijn de producten van Hygeniq onschadelijk voor jou in dagelijks gebruik.

Hygeniq staat voor schoon drinkwater voor iedereen en biedt daarom producten aan die 100% biologisch afbreekbaar zijn en geen schadelijke of giftige chemicaliën bevatten. Deze producten gaan niet ten koste van de visstand en de waterzuivering kosten zijn verwaarloosbaar.

Daarnaast maakt Hygeniq uitsluitend gebruik van duurzame verpakkingen uit Bio-PE en Bio-PET. Als je dus met Hygeniq schoonmaakt, weet je dat jouw impact op het milieu minimaal is.

 

 

De keuken

De afwas is gedaan en het aanrecht is leeg. De bierflesjes en de pizzadozen staan uiteraard bij het glas en het oud papier. Nu staat niets je in de weg om als een professionele schoonmaker door je keuken te gaan.

Vul een emmer met heet water en schoonmaakmiddel, werk zoveel mogelijk van boven naar onder in het afnemen van de keukenkasten. De moeilijkst bereikbare plekken, zoals de kieren in een ventilatierooster, maak je stofvrij met een spuitbus met perslucht.

Geef je fornuis en andere keukengereedschap ook aandacht en vergeet de greep en knoppen van de oven niet. Als je de lente echt in je bol hebt, is dit hét moment om je oven en magnetron ook vanbinnen schoon te maken.

Met een nieuwe emmer sop ga je over het aanrecht, de kraan en het fornuis. Schrob de gootsteen deze keer goed. Haal daarna ook een doekje over de dingen die je terugzet op het aanrechtblad.
 

 

 

Stofzuigen

Is alles afgestoft en geschrobd? Dan kun je nu eindelijk beginnen aan het stofzuigen en dweilen. Stofzuigen zorgt ervoor dat je huis schoon, hygiënisch en stofvrij wordt en dat is goed voor het binnenklimaat én je gezondheid. Let er wel op dat je een goede stofzuiger gebruikt. Met onze Henry en Hetty stofzuigers ga je alle kruimels, zandkorrels, stof en andere viezigheid te lijf.

Naast de vloer moet je na de winter ook je plafond even checken op stofraggen en spinnenraggen. Dit kun je het beste met een uitschuifswiffer.

 

 

Dweilen

Het einde is in zicht! In de laatste stap ga je je vloer dweilen. Zet voor je begint alle ramen open en dweil dan naar de deur toe.

Gebruik een strengenmop of dweil en het juiste sopje. Welk sopje dat is, verschilt per vloertype:

Een houten vloer dweilen doe je het beste met een sopje van water en een klein scheutje groene zeep. Zorg ervoor dat je je vloer voor minimaal 3 weken niet dweilt als je er wax, olie of lak op hebt aangebracht, anders beschadig je de toplaag.

Laminaat dweilen? Dat doe je het beste met een sopje van lauwwarm water en allesreiniger of laminaatreiniger.

En ga je tegels dweilen, bijvoorbeeld in de badkamer? Maak dan een sopje van warm water en allesreiniger of speciale tegelreiniger.

 

 

Nog vragen?

Wil je graag een persoonlijk advies over welke van onze producten jij het beste kan gebruiken voor jouw voorjaarsschoonmaak? Neem dan contact op met een van onze winkels of met onze klantenservice.